Μεγάλα κρουαζιερόπλοια μαζί, μεγάλα προβλήματα

Δύσκολo από πλευράς κυκλοφοριακής συμφόρησης και συνωστισμού θα είναι το τριήμερο 4-6 Αυγούστου 2015, καθώς πολύ μεγάλα κρουαζιερόπλοια θα καταφθάνουν ταυτόχρονα, μεταξύ 7 και 8 το πρωί.

Συγκεκριμένα:
Την Τρίτη, 4 Αυγούστου, είναι προγραματισμένη η άφιξη του μεγάλων κρουαζιεροπλοίων Queen Victoria, Vision of the Seas και MSC Lirica καθώς και των μικρότερων Club Med II, Aegean Odyssey και Running on Waves, συνολικής δυναμικότητας 7516 επιβατών.

Την Τετάρτη, 5 Αυγούστου, θα έρθουν τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια Splendour of the Seas, MSC Musica και Celebrity Constellation και το μικρότερο Star Breeze, συνολικής δυναμικότητας 7337 επιβατών.

Την Πέμπτη, 6 Αυγούστου, θα αφιχθούν τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια Celebrity Reflection και Costa Deliziosa, το σχετικά μικρότερο Costa neoClassica και το πολύ μικρότερο Wind Star, συνολικής δυναμικότας 8158 επιβατών.

Είναι προφανές ότι εκτός από τα προβλήματα που θα προκύψουν στο νησί θα ταλαιπωρηθούν και οι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων καθώς ούτε οι υπάρχουσες λιμενικές εγκαταστάσεις ούτε το τελεφερίκ μπορούν να υποδεχθούν τόσες ταυτόχρονες αφίξεις.

Να σημειώσουμε ότι την Παρασκευή 7 Αυγούσου δεν είναι προγραμματισμένη καμμία άφιξη κρουαζιεροπλοίου ενώ τη Δευτέρα 3 Αυγούστου και το Σάββατο 8 Αυγούστου θα αφιχθεί μόνο το Celestyal Odyssey δυναμικότητας 830 επιβατών.

Θα πρέπει να ληφθεί επίσης υπόψη η καθημερινή άφιξη από την Κρήτη πολυάριθμων τουριστών, για ημερήσια εκδρομή, οι οποίοι διακινούνται με περισσότερα από 15 μεγάλα τουριστικά λεωφορεία προκειμένου να επισκεφθούν το νησί (φωτογραφία κάτω).

Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης
Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη