Μπάζα και άχρηστα ογκώδη αντικείμενα, εφιάλτης για τη Σαντορίνη

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί η ανεξέλεγκτη απόρριψη μπάζων και ογκωδών αντικείμενων σε διάφορα σημεία της Σαντορίνης και κυρίως κοντά σε χώρους όπου υπάρχουν κάδοι περισυλλογής απορριμμάτων και ανακυκλούμενων υλικών.

Η εικόνα που δημιουργείται είναι απαράδεκτη και δυσφημιστική για το νησί. Προσβάλει τη Σαντορίνη, όχι μόνο στα μάτια των χιλιάδων επισκεπτών της, αλλά και σε όσους την κατοικούν και επιθυμούν να ζουν σε ένα αξιοπρεπές και καθαρό περιβάλλον.

Τα μπάζα από οικοδομικές εργασίες πρέπει να οδηγούνται με ευθύνη όσων τα δημιουργούν στη χωματερή και όχι να αποτίθενται δεξιά και αριστερά. Δεν είναι υποχρέωση του εργολάβου καθαριότητας να περισυλλέγει μπάζα, δεν ανήκει στις υποχρεώσεις του και βέβαια δεν είναι αυτός ο ρόλος του.

Για τα όγκωδη αντικείμενα υπάρχει ειδική, γρήγορη και αξιόπιστη διαδικασία περισυλλογής. Αρκεί ένα τηλεφωνημα στο 2286024300, τις εργάσιμες ώρες και μέρες και κανονίζεται ραντεβού προκειμένου να παραληφθούν τα αντικείμενα αυτά, από την κατοικία ή την επιχείρηση του ενδιαφερόμενου.

Η παραπάνω -σημερινή (2/8/2015)- φωτογραφία, όπως και και πολλές άλλες που στέλνουν οι αναγώστες του “ατλαντίς”, δεν τιμούν τη Σαντορίνη.

Δεν είναι θέμα του Δήμου ή του Έπαρχείου, είναι θέμα των κατοίκων αυτού του νησιού και κυρίως όσων δραστηριοπούνται επιχειρηματικά σε αυτό, να διαφυλάξουν το “διαμάντι στο στέμμα του ελληνικού τουρισμού”.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη