Σαντορίνη: Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για τη σύλληψη αλλοδαπών και των διακινητών τους

Συντονισμένη επιχείρηση για τη σύλληψη ατόμων που διακινούν μετανάστες από τα τουρκικά παράλια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 23/10 στη Σαντορίνη, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Θήρας και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ).

Κλιμάκιο της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, εντόπισε στην περιοχή του Έξω Γυαλού Καρτεράδου ύποπτο ιστιοφόρο σκάφος να κινείται πλησίον της  ακτής. Άμεσα για το σημείο απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ διαπιστώθηκε ότι ικανός αριθμός αλλοδαπών μεταφερόταν με τη χρήση βοηθητικής λέμβου στην ακτή. Κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που ακολούθησε, συνελήφθησαν ένας 25χρονος αλλοδαπός διακινητής, του οποίου ο ρόλος ήταν η παραλαβή των “Παρανόμως Εισελθόντων Προσώπων – ΠΕΠ”, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού, και η περαιτέρω διακίνησή τους στην ενδοχώρα. Μεταξύ αυτών, δέκα άτομα συνελήφθησαν καθώς στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Παράλληλα, σε έτερη επιχείρηση στην περιοχή του αεροδρομίου του νησιού, συνελήφθη ένας 24χρονος αλλοδαπός συνεργός του 25χρονου διακινητή, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει με εκμισθωμένο Ι.Χ.Ε. όχημα, το οποίο θα χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των αλλοδαπών στο νησί.

Στη συνέχεια, το ιστιοφόρο σκάφος μεταφοράς των αλλοδαπών, έσβησε τους φανούς ναυσιπλοΐας και άρχισε να απομακρύνεται από τις ακτές, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε όμως από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του οποίου με την συνδρομή Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) του Λιμεναρχείου Θήρας, προέβη στη σύλληψη δύο ακόμη αλλοδαπών, ηλικίας 28 και 44 ετών, φερόμενων ως διακινητών – χειριστών του ιστιοφόρου, ενώ σε έλεγχο που διενεργήθηκε επί του σκάφους, εντοπίστηκαν 12 ακόμη αλλοδαποί στερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας διενεργείται προανάκριση σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, η οποία αναλύει και επεξεργάζεται σε βάθος όλα τα στοιχεία που προκύπτουν και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των συλληφθέντων διακινητών και σε άλλες υποθέσεις, με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη