21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη

Τέλος στο "ανοιξιάτικο" διάλειμμα

Share

Ψυχρές αέριες μάζες θα επηρεάσουν τον καιρό της Ελλάδας κατά το τριήμερο από Τετάρτη 5/2 έως και Παρασκευή 7/2, μετά τη θερμή εισβολή που είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες και έχει κάνει τον καιρό να θυμίζει πρόωρη άνοιξη.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της επερχόμενης μεταβολής, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – meteo, θα είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη, οι χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου, καθώς και η επικράτηση θυελλωδών βορείων ανέμων.

Τη σταδιακή αποχώρηση των θερμών αερίων μαζών έως το βράδυ της Τρίτης, θα ακολουθήσει η άφιξη των ψυχρών αερίων μαζών από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης. Η μέγιστη πτώση της θερμοκρασίας σε υψόμετρο 1.500 μέτρων αναμένεται να είναι μεταξύ των 17 και 18 βαθμών Κελσίου!

Σε χαμηλότερα υψόμετρα, λόγω του πλήθους των παραγόντων που επιδρούν στην τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στο έδαφος (ηλιοφάνεια/νεφοκάλυψη κλπ), η μέγιστη πτώση της θερμοκρασίας τόσο στην Αττική όσο και στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναμένεται να είναι της τάξης των 10-12 βαθμών Κελσίου.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη