Μεγάλη ζήτηση για τα ελληνικά νησιά από Γερμανούς που σχεδιάζουν διακοπές

Τα πρώτα μηνύματα από την ITB

Στην κορυφή της ζήτησης για τις διακοπές των Γερμανών βρίσκονται τα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (DRV) Νόρμπερτ Φίμπιγκ, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι φέτος θα είναι εφικτό οι τουρίστες να επιστρέψουν στους αγαπημένους τους προορισμούς, όπως η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ισπανία.

Οι κρατήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές σιγά σιγά αυξάνονται και αυτή τη στιγμή φθάνουν στο 26% των κρατήσεων του 2020, δήλωσε ο κος Φίμπινγκ στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ITB, η οποία διεξάγεται αυτές τις μέρες διαδικυτακά. Διαπιστώνεται δε ιδιαίτερη ζήτηση για την Ελλάδα και την Τουρκία.

Επισήμανε πάντως ότι θα πρόκειται για επιτυχία, αν το φετινό καλοκαίρι η τουριστική κίνηση των Γερμανών επιστρέψει στο 50% της προ πανδημίας εποχής. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο οργανωμένος τουρισμός κατέγραψε την προηγούμενη χρονιά κάμψη της τάξης του 65%, “γυρίζοντας την αγορά 30 χρόνια πίσω”.

“Τα εμβόλια και οι περισσότερες δυνατότητες για τεστ αυξάνουν όμως την πεποίθηση ότι σύντομα θα μπορούμε και πάλι να ταξιδεύουμε”, συμπλήρωσε ο κος Φίμπιγκ, προβλέποντας ότι φέτος θα υπάρξει η διάθεση να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος, καθώς πέρυσι ήταν πολύ μεγάλος ο αριθμός εκείνων που δεν έκαναν καθόλου διακοπές.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη