Μελέτη για την προσέλκυση Αεροπορικών Εταιρειών Χαμηλού Κόστους εκπονεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για λογαριασμό της Περιφέρειας

Μελέτη εκπονεί, για λογαριασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το Εργαστήριο Τουριστικών Ερευνών και Μελετών (ΕΤΕΜ) του Πανεπιστηµίου Αιγαίου, με θέμα την προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών χαµηλού κόστους και τον σχεδιασµό στρατηγικής διαπραγµάτευσης µε σκοπό τη δηµιουργία ενός ολοκληρωµένου και αυτόνοµου εγχειριδίου σε σχέση µε τη διαπραγµάτευση µε χαµηλού κόστους εταιρείες και ανάπτυξη στρατηγικής.

Η εκπόνηση της μελέτης περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:
1) Βασικές αρχές οικονοµικών των αεροµεταφορών και ειδικότερα των χαµηλού κόστους (LCC). Ανάλυση των οικονοµικών ωφελειών που οι LCC µπορούν να αποφέρουν σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
2) Ανάλυση εξωτερικού περιβάλλοντος PESTEL (Political, Economic, Social, Technological, Environmental and Legal), ανάλυση SWOT (Strengths, Weaknesses, Opportunities and Threats) και ανάλυση ανταγωνιστικότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως προς την συγκριτική δυνατότητα προσέλκυσης LCC και τα πιθανά οφέλη που απορρέουν από αυτή.
3) Προφίλ των βασικών LCC σε Ευρώπη, Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή που εµφανίζουν οιονεί ενδιαφέρον προσέλκυσης για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
4) Αεροµεταφορές και Τουρισµός: Η τριγωνική σχέση LCC-Αερολιµένα-Τοπική Αυτοδιοίκηση και Εµπορικών Επιµελητηρίων και η εξειδίκευση αυτής στο πλαίσιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
5) Βασικές αρχές διαπραγµάτευσης στρατηγικής µε τις LCC: ∆ιαπραγµατευτικά εργαλεία, επιδιώξεις και σηµεία που χρήζουν προσοχής στις εµπορικές συµφωνίες προσέκλυσης LCC.
6) Εξειδίκευση των παραπάνω στο πλαίσιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου µε γνώµονα τη µέγιστη δυνατή ωφέλεια.

Επιστηµονικός υπεύθυνος της μελέτης είναι ο ∆ρ Ανδρέας Παπαθεοθώρου, Αναπληρωτής Καθηγητής στη Βιοµηχανική και Χωρική Οικονοµική µε έµφαση στον Τουρισµό. Στην οµάδα έργου συµµετέχουν καθηγητές και λέκτορες του Πανεπιστηµίου Αιγαίου, υποψήφιοι διδάκτορες και εξωτερικοί συνεργάτες του ΕΤΕΜ µε εµπειρία στο αντικείµενο των αεροµεταφορών και στρατηγικών διαπραγµάτευσης.

Τα δικαιώµατα χρήσης της µελέτης θα ανήκουν αποκλειστικά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία και θα διατηρεί το δικαίωµα παραχώρησης κατ’ επιλογήν σε φορείς του τουρισµού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το Πανεπιστήµιο Αιγαίου και η οµάδα έργου της µελέτης-εγχειριδίου διατηρεί το δικαίωµα χρήσης των περιεχοµένων της µελέτης – εγχειριδίου για διδακτικούς και λοιπούς ακαδηµαϊκούς σκοπούς αναφέροντας πάντα την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως χρηµατοδότη της µελέτης – εγχειριδίου και αποκλειστικό ιδιοκτήτη των πνευµατικών δικαιωµάτων αυτής.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη