Μικρές συμβουλές για υγιεινή διατροφή

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι! Μπορεί να είμαστε ακόμα στο χαλαρό πνεύμα των γιορτών και να θέλουμε να κάνουμε τα στραβά μάτια, ωστόσο λίγο τα επιπλέον κιλάκια, λίγο η αυξημένη χοληστερίνη, λίγο η ατονία, απαιτούν να συμπεριλάβουμε την υγιεινή διατροφή στους στόχους της νέας χρονιάς. Για να μη θεωρηθεί άλλη μια αγγαρεία που αργά ή γρήγορα θα ψάξουμε τρόπους να ξεφύγουμε από αυτή, χρειάζεται πρόγραμμα. Πώς θα τα καταφέρουμε;

Βάζουμε ρεαλιστικούς στόχους
Για να υλοποιήσουμε κάθε στόχο που βάζουμε στη ζωή μας, καλό είναι να τους έχουμε επιλέξει σωστά ώστε να είναι εφικτοί και λογικοί μέσα στα δεδομένα χρονικά πλαίσια της καθημερινότητάς μας. Ένας ανέφικτος στόχος που δεν πρόκειται να εκπληρωθεί, είναι σίγουρο πως θα απογοητεύσει εκείνον που τον έχει θέσει.

Προσδιορίζουμε το κίνητρό μας
Βρίσκουμε ένα καλό κίνητρο, είτε αυτό είναι το να χωρέσουμε στο καλό μας κοστούμι που τα τελευταία χρόνια δε μας κολάκευε, είτε το να φορέσουμε το αγαπημένο μας φόρεμα που τα τελευταία χρόνια το καμαρώνουμε μόνο στη ντουλάπα. Με συνέπεια και αποφασιστικότητα προς αυτήν την κατεύθυνση, θα οδηγηθούμε σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής που θα φέρει και την απώλεια των κιλών.

Πίνουμε πιο πολύ νερό
Είναι ένας από τους πιο εύκολους στόχους. 10 περίπου ποτήρια την ημέρα είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας. Με λίγη επιμονή στην αρχή, μπορεί εύκολα να γίνει καθημερινή συνήθεια.

Καθιερώνουμε μια μέρα χορτοφαγίας
Για τους περισσότερους λάτρεις του κρέατος ακούγεται πολύ δύσκολο να απέχουν για μια μέρα την εβδομάδα από το αγαπημένο τους φαγητό. Αν ωστόσο καταφέρουμε για μια μέρα της εβδομάδας να εστιάσουμε σε χορτοφαγικές συνταγές, αφενός θα έχουμε κάνει οικονομία στο πορτοφόλι μας, αφετέρου θα ενισχύσουμε τη διατροφή μας με φυτικές ίνες και φυλλικό οξύ που περιέχονται στα όσπρια και τα λαχανικά.

Συγχωρούμε τις μικρές παρασπονδίες και συνεχίζουμε
Και μερικές παρατυπίες είναι μέσα στο πρόγραμμα. Κανείς δεν είναι τέλειος, όλοι έχουμε αδύνατα σημεία που κάμπτουν τις αντιστάσεις μας. Μια παρασπονδία όμως δεν είναι λόγος για να παρατήσουμε τελείως το στόχο μας. Κάθε νέα μέρα είναι και μια νέα ευκαιρία για να μπούμε πάλι σε πρόγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη