Μέσα στο ΚΔΑΥ: Πώς γίνεται ο έλεγχος ενός φορτίου ανακύκλωσης – φωτογραφίες

Του Λουκά Μπελλώνια*

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε φορτίο ανακύκλωσης του Δήμου Θήρας. Είναι μια διαδικασία που εφαρμόζεται για να εξακριβωθεί το τι είδους υλικά υπάρχουν στους μπλε κάδους του νησιού και κατά πόσο αυτοί χρησιμοποιούνται σωστά. Επίσης ανάλογα με την σύσταση των ανακυκλώσιμων υλικών, μπορούν να προγραμματιστούν στοχευμένες δράσεις συλλογής για συγκεκριμένα υλικά (π.χ. γυαλί, αλουμίνιο κτλ). Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται σε Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ). Τα ανακυκλώσιμα υλικά της Σαντορίνης αποστέλλονται στο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου, το οποίο είναι ένα από τα 25 ΚΔΑΥ που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Στην αρχή το φορτηγό μαζί με το φορτίο ζυγίζεται σε δύο πλάστιγγες για την αποφυγή σφάλματος. Στη συνέχεια το φορτηγό αδειάζει το φορτίο σε επίπεδο έδαφος ώστε να διαπιστωθεί η τυχόν ύπαρξη ογκωδών αντικειμένων, τα οποία αφαιρούνται και προσμετρούνται στο υπόλειμμα. Το πρώτο στάδιο του ελέγχου του φορτίου είναι να διαπιστωθεί οπτικά εάν όντως προέρχεται από το σημείο αποστολής. Αυτό γίνεται με την εύρεση χαρακτηριστικών του νησιού όπως συσκευασίες επιχειρήσεων, αλληλογραφία, συσκευασίες προϊόντων που παράγονται στο νησί και άλλα. Αφού διαπιστωθεί αυτό, στη συνέχεια αρχίζει η τροφοδοσία των υλικών στην ταινία τροφοδοσίας της γραμμής διαλογής.

Υπάρχουν δύο τρόποι διαλογής, η κανονική διαλογή και η αρνητική διαλογή. Στην κανονική διαλογή αφαιρούνται τα υλικά τα οποία είναι προς ανάκτηση, ενώ στην αρνητική διαλογή αφαιρούνται τα υλικά που είναι προς απόρριψη. Η αρνητική διαλογή πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες κατηγορίες απορριμμάτων και από συγκεκριμένους παραγωγούς, για παράδειγμα ένα φορτίο χαρτιού από το οποίο πρέπει να αφαιρεθούν τα ξένα σώματα. Στην περίπτωσή των ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους πραγματοποιείται η διαδικασία της κανονικής διαλογής.

Η διαδικασία της διαλογής γίνεται είτε με χειρονακτικό τρόπο είτε με μηχανικό τρόπο. Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει επιφέρει θεαματικές εξελίξεις και στον τομέα αυτόν, με την ανάπτυξη αυτόματων  συστημάτων οπτικού διαχωρισμού τα οποία δουλεύουν σε δεκαπλάσιες ταχύτητες. Όλα τα ΚΔΑΥ της χώρας διαθέτουν πλέον τέτοια συστήματα τα οποία λειτουργούν σε ταχύτητες της τάξεως των 3 έως 5 m/sec.  Η λειτουργία ενός οπτικού διαχωριστή παρουσιάζεται πολύ κατανοητά εδώ http://goo.gl/wFOoC και εδώ http://goo.gl/y8tz10.

Επειδή όμως οι διαχωριστές αυτοί λόγων των μεγάλων ταχυτήτων στις οποίες λειτουργούν έχουν και ένα περιθώριο σφάλματος, η διαδικασία του ελέγχου ενός φορτίου πραγματοποιείται με την μέθοδο της χειροδιαλογής. Σε αυτή την περίπτωση τα υλικά αφαιρούνται κατά σειρά, ανάλογα με το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής τους στο δείγμα, δηλαδή εάν το φορτίο αποτελείται κατά κύριο λόγο από χαρτί, αυτό θα αφαιρείται πρώτο.  Αυτό συμβαίνει για λόγους βελτιστοποίησης της διαδικασίας καθώς και για να μην γίνεται άσκοπη μεταφορά μεγαλύτερης ποσότητας υλικών πάνω στην ταινία. Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο φορτίο του Δήμου Θήρας αφαιρέθηκαν κατά σειρά:

1) Το καφέ χαρτί και το χαρτόνι. Προέρχεται κυρίως από χαρτόκουτα, χαρτόνια, συσκευασίες κτλ.

2) Το λευκό χαρτί. Προέρχεται από έντυπα γραφείου, μηχανογραφημένο χαρτί λογιστηρίων,

3) Το έντυπο εκτυπωμένο χαρτί. Προέρχεται από εφημερίδες, περιοδικά, βιβλια κτλ. Ο διαχωρισμός ανάλογα με το είδος του χαρτιού (γυαλιστερό ή όχι) γίνεται σε μετέπειτα στάδιο.

4) Οι χάρτινες συσκευασίες Tetrapack. Είναι οι γνωστές χάρτινες συσκευασίες του γάλακτος, των χυμών κτλ.

5) Το πλαστικό τύπου «φιλμ», το οποίο είναι το πλαστικό το οποίο χρησιμοποιείται ως περιτύλιγμα συσκευασιών από αυτόματες συσκευαστικές μηχανές αλλά και το  πλαστικό από το οποίο φτιάχνονται οι γνωστές πλαστικές σακούλες από πολυαιθυλένιο χαμηλής ροής (LDPE) είτε υψηλής ροής (HDPE).

6) Το πλαστικό τύπου PET, το οποίο είναι είναι το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα μπουκάλια νερού, οι συσκευασίες καθαριστικών, τα πλαστικά ποτήρια κτλ.

7) Λοιπά πλαστικά άλλων κατηγοριών, όπως π.χ. πατάκια αυτοκινήτου, πλαστικοί σωλήνες από PVC και άλλα.

8) Το γυαλί.

9) Τα μέταλλα, που είναι κατά κύριο λόγο λευκοσίδηρος (κονσέρβες) και αλουμίνιο (κουτάκια αναψυκτικών).

Αφού διαχωριστούν κατά σειρά τα παραπάνω, στο υπόλειμμα που προκύπτει γίνεται οπτικός έλεγχος και αν διαπιστωθεί η ύπαρξη ποσότητας ανακυκλώσιμων υλικών αυτό μπορεί να ξαναπεράσει άλλη μια φορά από την ταινία διαλογής για την ανάκτηση και των υπολοίπων υλικών.

Στην συνέχεια τα διαχωρισθέντα υλικά ζυγίζονται ανά είδος και καθορίζεται η ποσοστιαία σύσταση του φορτίου. Για το φορτίο της Σαντορίνης αξιοσημείωτο είναι το χαμηλό ποσοστό υπολείμματος, το οποίο δείχνει πως οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού ανταποκρίνονται σωστά στην διαδικασία της ανακύκλωσης ρίχνοντας στον κάδο τα σωστά υλικά. Πρακτικά είναι αδύνατον το υπόλειμμα να είναι μηδενικό αν λάβουμε υπόψη ότι και στην διαδικασία διαλογής υπάρχουν πάντα κάποιες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών οι οποίες ξεφεύγουν.


Η πραγματοποίηση του ελέγχου έγινε σε μία κρίσιμη στιγμή, τα αποτελέσματα δικαιώνουν τις προσπάθειες των κατοίκων του νησιού και αποδεικνύουν και στον πλέον δύσπιστο ότι η διαδικασία της ανακύκλωσης γίνεται σωστά. Τα οφέλη της ανακύκλωσης για το νησί μας είναι τόσο σημαντικά, που η συμμετοχή όλων στη διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη!

* Ο κ. Λουκάς Ν. Μπελλώνιας είναι Μηχανολόγος Μηχανικός, Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη