19.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μέσω Πανελληνίων η εισαγωγή νέων στελεχών στις Παραγωγικές Σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Share

Στην ανώτατη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εντάσσεται η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής και στην ανώτερη βαθμίδα η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων σύμφωνα με τα Προεδρικά Διατάγματα 75/2018 και 76/2018 που δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ.

Στην πρώτη σχολή η φοίτηση θα έχει διάρκεια τεσσάρων ετών, αντί εννέα μηνών και στη δεύτερη σχολή η διάρκεια φοίτησης θα είναι στο εξής δύο χρόνια αντί για έξι μήνες, όπως προβλέπει ο νόμος 4504/2017. Από το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020, και για πρώτη φορά, η εισαγωγή στις δύο σχολές θα γίνεται μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων, γεγονός που διασφαλίζει την διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Με το νέο θεσμικό πλαίσιο που ορίζουν τα δύο νέα Προεδρικά Διατάγματα, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες αναβαθμίζονται οι δύο σχολές, η εκπαίδευση που παρέχουν, καθώς και η κατάρτιση των νέων στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Επιπλέον εξασφαλίζεται σταθερή, κάθε χρόνο, ροή νέων στελεχών στο Λιμενικό Σώμα.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού των Σχολών ετοιμάζονται νέα προγράμματα σπουδών, προς αντικατάσταση των σημερινών, οι προδιαγραφές των οποίων ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές των δεκαετιών του ‘50 και του ’60. Με τον τρόπο αυτό τα προγράμματα σπουδών θα ανταποκρίνονται στη σύγχρονη πραγματικότητα και τα νέα στελέχη του Σώματος θα μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες και προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα το Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη