Σαντορίνη: “Μεσόγειος: Πολιορκημένη θάλασσα” το Σάββατο 16/12

Ως τοπικός σύμμαχος – πρεσβευτής της πρωτοβουλίας “Από τις ταινίες στη δράση για τις Κυκλάδες | From Movies to Cyclades Movement” στο νησί της Σαντορίνης, η περιβαλλοντική οργάνωση Dive In Action σε συνεργασία με τον ΔΑΠΠΟΣ διοργανώνει τη δεύτερη και τελευταία στη Σαντορίνη προβολή της μαγευτικής ταινίας περιβαλλοντικού περιεχομένου “Μεσόγειος: Πολιορκημένη θάλασσα”. 

Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16/12, ώρα 20:30, στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του ΔΑΠΠΟΣ, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους λάτρεις της θάλασσας και όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για τη θαλάσσια περιβαλλοντική διατήρηση να δουν τη Μεσόγειο Θάλασσα, μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση, με την κατάθεση απόψεων των θεατών, εμπνευσμένες από τα μηνύματα της ταινίας.

Η πρωτοβουλία “Από τις ταινίες στη δράση για τις Κυκλάδες | From Movies to Cyclades Movement” υλοποιείται από το Cyclades Preservation Fund (CPF) σε συνεργασία με την ANEMON Productions | CINEDOC Island και υποστηρίζεται από το The Hellenic Initiative (ΤΗΙ), με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κατοίκων και επισκεπτών των Κυκλάδων μέσω των ταινιών και την κινητοποίησή τους να εκπαιδευτούν ώστε να αναλάβουν δράση για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος των νησιών.

Λίγα λόγια για την ταινία 
Μαγευτικές εικόνες, υποβρύχια και εναέρια πλάνα που κόβουν την ανάσα και η συνεργασία δεκάδων επιστημόνων και τεχνικών, αναδεικνύουν την ιστορία της Μεσογείου και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει. Η ταινία αφηγείται την ιστορία της εξέλιξης της χλωρίδας και της πανίδας της Μεσογείου, καθώς και τον αντίκτυπο της ανθρώπινης δραστηριότητας στην περιοχή, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Για τη δημιουργία της ταινίας “Μεσόγειος: Πολιορκημένη θάλασσα”, συνεργάστηκαν περισσότεροι από 50 επιστήμονες και δεκάδες τεχνικοί, οι οποίοι εργάστηκαν για τέσσερα χρόνια, σε 12 χώρες. Για τα πλάνα, απαιτήθηκε ενάμισης χρόνος απαιτητικών γυρισμάτων, τα οποία έφεραν σε πέρας κορυφαία συνεργεία, χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές κινηματογράφησης των άγριων ζώων και του φυσικού περιβάλλοντος.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε πολλές χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και το Μαρόκο, όμως εστίασαν στην Ελλάδα ως μία από τις χώρες όπου συναντώνται πολλά από τα χαρακτηριστικά είδη του μεσογειακού οικοσυστήματος.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη