Μετρώντας αντίστροφα για το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας & Θηρασίας

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασίας 2024, που θα πραγματοποιηθεί στις 25-26 Μαΐου στο Κλειστό Γυμναστήριο Σαντορίνης. Λίγες μέρες πριν από την έναρξη του Μαθητικού Φεστιβάλ, τα μέλη και οι εθελοντές της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, δουλεύουν πυρετωδώς για την μεγάλη γιορτή της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Όλα τα σχολεία Θήρας-Θηρασίας συμμετέχουν και φέτος με δημιουργίες τους, ενώ αυτή τη χρονιά το Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας-Θηρασίας άνοιξε πανιά και για τις υπόλοιπες Κυκλάδες, φιλοξενώντας συμμετοχές σχολείων και από άλλα νησιά. Είχε προηγηθεί σχετική πρόσκληση στα σχολεία των υπόλοιπων 24 νησιών των Κυκλάδων, με στόχο την επικοινωνία και την επαφή μεταξύ των παιδιών απ’ όλα τα νησιά. Αν και φέτος οι εκτός Σαντορίνης συμμετοχές περιορίζονται σε video art, η όλη ανταπόκριση από τα νησιά δημιουργεί την ελπίδα πως του χρόνου οι συμμετοχές θα είναι ακόμα περισσότερες και πιο “ζωντανές”.

Όλες οι παραστάσεις-παρουσιάσεις των μαθητών θα εμφανιστούν ζωντανά στη σκηνή του Κλειστού Γυμναστηρίου Σαντορίνης (ΔΑΠΠΟΣ), στον Καρτεράδο, το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαΐου, ενώ οι εικαστικές δημιουργίες των μαθητών θα εκτεθούν στον ίδιο χώρο από τις 24 Μαΐου μέχρι την 1η Ιουνίου. Το τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Παράλληλα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, όλο το υλικό από το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας & Θηρασίας 2024 θα προβληθεί και διαδικτυακά από την ιστοσελίδα και τη σελίδα στο Facebook της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών.

Το φετινό Μαθητικό Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θήρας και με μεγάλο χορηγό το Kisiris Music Lab.

Διαφήμιση

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη