Σαντορίνη: Παρουσίαση νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών σε επιχειρήσεις της φιλοξενίας και του τουρισμού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17/5 στη Σαντορίνη η εκδήλωση “Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό” που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ).

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, startup εταιρείες που έχουν διακριθεί μέσα από το πρόγραμμα επιτάχυνσης Capsule T του ΞΕΕ, παρουσίασαν σε περισσότερα από 120 άτομα, ιδιοκτήτες και στελέχη ξενοδοχείων και καταλυμάτων του νησιού, νέες τεχνολογικές εφαρμογές για τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών και των υπηρεσιών των ξενοδοχείων αλλά και την συνολικότερη αναβάθμιση όλων των τουριστικών υπηρεσιών προς τον πελάτη, απαντώντας παράλληλα σε καίρια ερωτήματα.

Αντώνης Παγώνης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνη Παγώνη, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων για την συνεργασία και υποστήριξή τους στις δράσεις της καθώς και τα μέλη της για το ενδιαφέρον που δείχνουν στις πρωτοβουλίες της. Ο κος Παγώνης χαιρέτισε την εκδήλωση αναφερόμενος στη μεγάλη σημασία των νέων τεχνολογιών και ψηφιακών εφαρμογών στην επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό ευχόμενος επιτυχημένες και αποδοτικές συμπράξεις μεταξύ των επιχειρήσεων του τουρισμού και της τεχνολογίας, ενώ προανήγγειλε και την πρώτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης τον Οκτώβριο.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χαράλαμπος Δαρζέντας και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας και πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Θήρας Γεωργία Νομικού.

Την παρουσίαση του επιταχυντή CapsuleT του ΞΕΕ πραγματοποίησε η διευθύντρια του προγράμματος Κατερίνα Σαριδάκη, η οποία παρουσίασε τις τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) που προκρίθηκαν στο πρόγραμμα. Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν οι παρουσιάσεις των υπηρεσιών που παρέχουν οι 10 startups που προκρίθηκαν στο πρόγραμμα.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

1. Deliverback
H Deliverback είναι υπηρεσία τεχνολογίας για τα ξενοδοχεία που βοηθάει να επιστρέψουν πίσω τα ξεχασμένα αντικείμενα των πελατών τους εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Η υπηρεσία είναι δωρεάν για τα ξενοδοχεία GDPR και πολύ εύκολη στην χρήση. Με την Deliverback μειώνεται ο χρόνος διαχείρισης των απολεσθέντων και συνεπώς και το κόστος που προκύπτει από αυτά.

2. EV Loader
Η ομάδα του EV Loader βοηθάει στην επιλογή του κατάλληλου φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και της λύσης πληρωμών που ταιριάζει καλύτερα σε κάθε κατάλυμα: 1) πληρωμή από τον επισκέπτη μέσω Mobile App, 2) Πληρωμή από τον επισκέπτη σε ενσωματωμένο τερματικό POS, 3) Αντιστοίχιση καρτών RFID με δωμάτια και καταγραφή υπολοίπου ανά δωμάτιο.

3. Hotellisense
Η BI hotel analytics πλατφόρμα της Hotellisense βοηθάει τους ξενοδόχους να αναλύουν σε πραγματικό χρόνο τα data τους και να λαμβάνουν στοχευμένες αποφάσεις για αύξηση εσόδων, κρατήσεων και κερδοφορίας.

4. Hoteltoolbox
Με το HotelToolbox, οι ξενοδόχοι αυξάνουν τα έσοδά τους, οργανώνουν και παρακολουθούν τις λειτουργίες του ξενοδοχείου, μειώνουν τα λειτουργικά τους κόστη, αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγικότητα του προσωπικού και αναβαθμίζοντας το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πελάτες τους.

5. kleesto
Η kleesto αναπτύσσει το πρώτο αυτόνομο σύστημα διαχείρισης κρατήσεων για εκδρομές, δραστηριότητες και υπηρεσίες μεταφορών. Με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, αυτοματοποιεί τη διαχείριση κρατήσεων, στόλου, εξοπλισμού και προσωπικού, βελτιώνοντας τη λήψη αποφάσεων και ενισχύοντας την κερδοφορία των τουριστικών επιχειρήσεων.

6. Mystery Pot
To Mystery Pot είναι μια πρωτοποριακή εφαρμογή που μειώνει τη σπατάλη τροφίμων από καταστήματα και ξενοδοχεία, προσφέροντας στους καταναλωτές την ευκαιρία να αγοράσουν φρέσκα τρόφιμα που περίσσεψαν πολύ πιο οικονομικά.

7. Orbito Travel
Το Orbito Travel είναι η πρώτη διαδικτυακή ταξιδιωτική πλατφόρμα για ταξιδιώτες με περιορισμένη κινητικότητα, καλύπτοντας όλες τις επιμέρους ανάγκες τους (προσβάσιμη αλυσίδα) και εστιάζοντας στην ανάδειξη της προσβασιμότητας των ξενοδοχείων.

8. Primehost
Η PrimeHost αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να αυτοματοποιήσει πλήρως την επικοινωνία μεταξύ των παρόχων φιλοξενίας και των επισκεπτών, δημιουργώντας άμεσες, καλογραμμένες & προσωποποιημένες απαντήσεις, σε κάθε ερώτηση του επισκέπτη.

9. Unlimited Adrenaline
Η Unlimited Adrenaline έχει δημιουργήσει το πρώτο πρόγραμμα για ξενοδοχεία και καταλύματα ώστε να προσφέρουν δραστηριότητες και εμπειρίες μέσα από ένα έτοιμο δίκτυο 600 παρόχων, μέσω διαφόρων αυτοματοποιημένων εργαλείων με online booking.

10. Vivestia
Η Vivestia αξιοποιεί την τεχνολογία των Ρεαλιστικών Μοντέλων Εικονικής Περιήγησης -VR Tours για προβολή και εκμίσθωση ξενοδοχείων, πολυτελών καταλυμάτων και σκαφών αναψυχής, μειώνοντας το ρίσκο επιλογής καταλύματος στο διαδίκτυο.

Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, πραγματοποιήθηκαν συνεδρίες δικτύωσης και b2b συναντήσεις μεταξύ των δημιουργών των startups και ξενοδόχων – επιχειρηματιών που παρακολούθησαν την εκδήλωση, ενώ ακολούθησε ελαφρύ γεύμα και networking μεταξύ των συμμετεχόντων.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη