Μήνυμα του Καθολικού Επισκόπου για τις εξετάσεις των μαθητών

π. Πέτρος Στεφάνου, Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης

Αγαπητοί μου μαθητές και μαθήτριες

Ο καιρός του θερισμού και της συγκομιδής των καρπών του κόπου και της προσπάθειάς σας έφθασε!

Κατά την περίοδο των εξετάσεων έχετε την ευκαιρία να αποδείξετε, κυρίως στον εαυτό σας, αλλά και στους γονείς σας και στους καθηγητές σας, ότι και η φετινή σχολική χρονιά, που ολοκληρώνεται σε λίγο, ήταν καιρός καρποφόρος για την εκπαίδευσή σας.

Αγαπητά μου παιδιά,

Εκφράζω ολόψυχα σε όλους σας τη θερμή ευχή “Καλές Εξετάσεις και καλά αποτελέσματα”, για να μπορέσετε να χαρείτε τις καλοκαιρινές διακοπές σας απελευθερωμένοι από την, κατά γενική εκτίμηση, δικαιολογημένη πίεση των σχολικών υποχρεώσεών σας και να ζήσετε με πνεύμα χαράς και αρμονίας την περίοδο της καλοκαιρινής ανάπαυλας.

Απευθύνω μια ιδιαίτερη ευχή στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, που έχουν να αντιμετωπίσουν τη δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Αγαπητοί μου, εύχομαι και προσεύχομαι, το Πανάγιο Πνεύμα να χορηγήσει στον καθένα και την κάθε μια από σας, τον αναγκαίο φωτισμό και την ευλογία Του, για ένα γόνιμο αποτέλεσμα της προσπάθειας και της σπουδής σας. Η συμμετοχή σας σ’ αυτήν την απαιτητική εξεταστική διαδικασία, είναι μια πρώτη δοκιμασία και αξιοποίηση των δυνάμεων που όλοι σας διαθέτετε και που θα κληθείτε συχνά στο μέλλον να επιστρατεύσετε, για τα επόμενα βήματα της ζωής σας!

Εύχομαι υγεία και άφθονη καρποφορία στις προσπάθειες όλων!

Με την αγάπη του Χριστού,

† Πέτρος Στεφάνου
Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here