Μηνύματα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα από τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο

Θυμόμαστε το παρελθόν. Σχεδιάζουμε και δουλεύουμε για το μέλλον.

Σαράντα εννέα χρόνια μετά, η Ελλάδα είναι μια χώρα που τιμά το συλλογικό της χθες και επενδύει με πίστη και σχέδιο στο αύριο.

Χθες, Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία.

Σήμερα, Ευημερία και Ανάπτυξη για Όλους. Παιδεία με εργασία και πρόοδο. Ελευθερία με ευθύνη.

Το Πολυτεχνείο μας υπενθυμίζει ότι οι νέοι αποτελούν το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας. Αυτό που τον Νοέμβριο του ’73 συνέδεσε την προσωπική του αυτονομία με την κοινωνική συλλογική δράση.

Όσο διατηρούμε αυτή την σύνδεση, τιμούμε στην πράξη τον αγώνα για τη Δημοκρατία.

Μήνυμα από τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Λεονταρίτη

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι
για την ειρήνη και για το δίκιο
Τάσος Λειβαδίτης

Η σημερινή 49η Επέτειος εκείνου του αγώνα για μια ελεύθερη Ελλάδα, ενάντια στη Δικτατορία, είναι ημέρα τιμής και μνήμης για όλους τους φοιτητές και όλους όσους πάλεψαν με όλη τους τη δύναμη και όλο τους το θάρρος να κατακτήσουν διαχρονικές αξίες όπως η Δικαιοσύνη, η Ισότητα, η Αλληλεγγύη, η Ανεξαρτησία.

Η νέα γενιά χρειάζεται την έμπνευση εκείνων των στιγμών, κρατώντας ζωντανή την ιστορική μνήμη, ως οδηγό για να μπορεί να οραματιστεί το μέλλον της σε ανοιχτούς ορίζοντες.

Το Πολυτεχνείο είναι Σύμβολο Ενότητας, είναι ο ανιδιοτελής αγώνας για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία. Κι αυτό θα συμβολίζει πάντα. Τον αγώνα για περισσότερη δημοκρατία, για καλύτερη παιδεία, για ευημερία κι ανάπτυξη.

Στεκόμαστε με δέος, συγκίνηση, υπερηφάνεια και σεβασμό μπροστά σε αυτόν τον ηρωικό αγώνα, μπροστά στην ιστορία του τόπου μας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Μήνυμα από τον Δήμαρχο Θήρας Αντώνη Σιγάλα

Το Πολυτεχνείο θα εμπνέει πάντα τους αγώνες για λευτεριά και δημοκρατία.

Σαράντα εννιά χρόνια έχουν περάσει και η ηρωική πράξη αντίστασης της νεολαίας στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβριο του 1973 απέναντι στη χούντα των επίορκων συνταγματαρχών, νοηματοδοτεί μέχρι σήμερα τους αγώνες για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Σήμερα που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες απειλές και προκλήσεις χρειάζεται περισσότερο από ποτέ η εκδήλωση του ιδίου πνεύματος ομοψυχίας, αυτοθυσίας και γενναιότητας. Με αυτό τον τρόπο τιμούμε τον αγώνα των νέων στο Πολυτεχνείο και αναγνωρίζουμε  τη θυσίας τους.

Ας παραμείνει το Πολυτεχνείο φάρος του αγώνα για Δημοκρατία, Ανεξαρτησία και Ελευθερία.

Μήνυμα από την επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας Μαρία Αργυρού

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Συνθήματα που ακούστηκαν πριν από 49 χρόνια και παραμένουν ακόμη και σήμερα τόσο επίκαιρα δείχνοντας τον δρόμο για πιο αποφασιστικούς, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες για μια αξιοπρεπή ζωή του λαού μας έτσι όπως του αξίζει.

Τώρα ήλθε η ώρα να φανεί η δύναμή μας. Η οργή που μας διακατέχει, η αγανάκτηση, να γίνουν δύναμη ανατροπής αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, που δυσκολεύει τη ζωή της πλειοψηφίας του λαού μας, ενισχύοντας όμως τα κέρδη των λίγων.

Η φετινή επέτειος του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου αποκτά ξεχωριστή σημασία, αφού δυστυχώς ζούμε κρίσιμες και επικίνδυνες στιγμές. Η κλιμάκωση του πολέμου Ρωσίας -Ουκρανίας, οι ανταγωνισμοί, οι απειλές ΗΠΑ- Ρωσίας για χρήση πυρηνικών όπλων και η στάση της Ελλάδας, δημιουργούν συνθήκες όλο μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας μας σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Τα συνθήματα “ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ – ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ” γραμμένα στις πύλες και στα πανό του Πολυτεχνείου, παραμένουν διαχρονικά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας τιμά στην πράξη τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, την αντιδικτατορική πάλη του Ελληνικού λαού, δυναμώνοντας τον αγώνα για

  • Απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς
  • Διεκδίκηση για ότι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για το λαό, ιδιαίτερα για τα παιδιά μας
  • ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη