Μια οινοτουριστική εμπειρία στη Μικρά Θήρα, στη Θηρασιά

Τους πρώτους του επισκέπτες δέχεται φέτος το Οινοποιείο Μικρά Θήρα στη Θηρασιά. Οι εργασίες κατασκευής του επισκέψιμου οινοποιείου έχουν ολοκληρωθεί και η ομάδα της Μικράς Θήρας με επικεφαλής την Ιωάννα Βαμβακούρη υποδέχεται τους οινόφιλους επισκέπτες για μια μοναδική οινοτουριστική εμπειρία.

Η ξενάγηση συντονίζεται από το έμπειρο προσωπικό του οινοποιείου. Το πλήρες πακέτο διαρκεί 90 λεπτά και περιλαμβάνει επίσκεψη στον αμπελώνα και στους μοναδικής αισθητικής χώρους του οινοποιείου (παραγωγής, εμφιάλωσης, παλαίωσης), αλλά και γευσιγνωσία των τριών ετικετών του οινοποιείου, Σαντορίνη, Terrasea και Νυχτέρι, συνοδεία ποικιλίας εξαιρετικών τυριών. Για κρατήσεις θέσεων δείτε εδώ. Για άλλες επιλογές επίσκεψης μπορείτε να επικοινωνείτε με το οινοποιείο.

Στα Decanter Awards 2023 η Σαντορίνη απέσπασε για δεύτερη συνεχή χρονιά πλατινένιο μετάλλιο, ενώ Νυχτέρι και Terassea απέσπασαν χρυσό μετάλλιο.

Τα κρασιά του οινοποιείου Μικρά Θήρα διατίθενται σε μικρές ποσότητες. Θα τα βρείτε και στο Atlantea eshop εδώ, απ’ όπου έρχονται σε σας άμεσα και με ασφάλεια, χωρίς κόστος μεταφορικών για παραγγελίες μεγαλύτερες των 50 ευρώ. Στη Σαντορίνη η παράδοση γίνεται δωρεάν.

Η Μικρά Θήρα δημιουργήθηκε από τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου, τον Βασίλη Τσακτσαρλή και την Ιωάννα Βαμβακούρη και είναι το πρώτο οινοποιείο στη Θηρασιά, το νησί που έως τη μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη του 1600 π.Χ. αποτελούσε κομμάτι της Σαντορίνης. Το όνομά του προήλθε από μια λόγια αναφορά του 10ου αιώνα μ.Χ. στη Θηρασιά.

Η ιδέα ξεκίνησε από την ιδιαιτερότητα του νησιού, με την ακατέργαστη, φυσική ομορφιά και το ξεχωριστό μικροκλίμα, που φέρει τα τυπικά χαρακτηριστικά της Σαντορίνης, ενώ ταυτόχρονα έχει τον δικό του μοναδικό χαρακτήρα. Στόχος των τριών οινολόγων ήταν από την αρχή και παραμένει η παραγωγή ποιοτικών κρασιών που εκφράζουν και αναδεικνύουν τον ξεχωριστό αυτόν τόπο.

Ο πρώτος τρύγος έγινε το 2018 και εμφιαλώθηκαν τα δύο πρώτα κρασιά του κτήματος, που ανήκουν στους οίνους με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη. Πρόκειται για το “Santorini”, ένα κρασί από 100% ασύρτικο από σταφύλια της Σαντορίνης και το “Terrasea”, μια διαφορετική έκφραση της ίδιας ποικιλίας, με σταφύλια που προέρχονται αποκλειστικά από τη Θηρασιά. Από το 2021 κυκλοφόρησε και η τρίτη ετικέτα, το “Nikteri”.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη