Χ. Θεοχάρης: Μηδαμινή η θετικότητα στις πύλες εισόδου της χώρας

"Η αύξηση των κρουσμάτων δε σχετίζεται με τον τουρισμό"

Δεν ευθύνονται ο τουρισμός και οι αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, από το βήμα της υβριδικής εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και το υπουργείο Τουρισμού με θέμα “Η επόμενη μέρα του Ελληνικού Ξενοδοχείου, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά μέσα”.

Παραθέτοντας στατιστικά στοιχεία από ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας, ο κος Θεοχάρης τόνισε πως το άνοιγμα του τουρισμού ήταν προσεκτικό και σχεδιασμένο, χωρίς να προκαλεί ζημιά.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου σε 105.609 δειγματοληψίες στις πύλες εισόδου της χώρας διαγνώσθηκαν μόλις 74 θετικά κρούσματα στον κορονοϊό, με τον δείκτη θετικότητας να ανέρχεται σε 0,07%. Στα χερσαία σύνορα ο δείκτης θετικότητας ήταν ακόμη χαμηλότερος από τον γενικό δείκτη, στο 0,01%. Αντίστοιχα, στα αεροδρόμια ο δείκτης ήταν στο 0,09% και στα λιμάνια στο 0,07%. Αναλύοντας περισσότερο τα δεδομένα, ο κος Θεοχάρης σημείωσε πως τουρίστες από χώρες με υψηλό αριθμό εμβολιασμών, όπως οι ΗΠΑ, είχαν και τα λιγότερα κρούσματα. Η μέση ηλικία αυτών που εντοπίστηκαν θετικοί στις πύλες εισόδου, είναι τα 35,9 έτη, 58% άντρες και 42% γυναίκες.

“Η μηδαμινή θετικότητα στις πύλες εισόδου, μας δείχνει ξεκάθαρα ότι η αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην Ελλάδα δε σχετίζεται με τον τουρισμό. Και ακριβώς γι’ αυτό έχουμε ακόμη μεγαλύτερη υποχρέωση να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος” σημείωσε ο κος Θεοχάρης και πρόσθεσε:

“Δεν μπορούμε να οραματιζόμαστε το μέλλον του Ελληνικού Τουρισμού εάν δεν θωρακίσουμε το παρόν. Και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους αρνητές της επιστήμης να οδηγήσουν σε περιπέτειες τη χώρα μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε όσα με τόσο κόπο και θυσίες έχουμε κατακτήσει, με το υποδειγματικό άνοιγμα του Τουρισμού πέρσι και εφέτος, να χαθούν από την ανευθυνότητα ή τον αδικαιολόγητο φόβο εκείνων που προτιμούν την προοπτική της νόσου και της νοσηλείας, παρά της υγείας και της ελευθερίας.

Ο τουρισμός είναι συνυφασμένος με την φωτεινή πλευρά της ζωής, με την απόλαυση του ταξιδιού και τη θερμή ανθρώπινη επαφή που εξασφαλίζει η φιλοξενία. Ας εστιάσουμε λοιπόν σε όλα αυτά που μας κάνουν αισιόδοξους για ένα καλύτερο μέλλον. Αλλά με την προϋπόθεση ότι έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο μπορούμε στο παρόν”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη