“Miniature Calendar” με έμπνευση από τα αντικείμενα της πανδημίας

Την εποχή της πανδημίας Covid-19, οι προστατευτικές μάσκες μιας χρήσης, το χαρτί τουαλέτας και το θερμόμετρο έχουν γίνει συνώνυμα της ασφάλειας, της προφύλαξης, ακόμα και του “μένουμε σπίτι”. Όμως για τον Ιάπωνα καλλιτέχνη και φωτογράφο Τατσούγια Τανάκα (Tatsuya Tanaka) είναι και πηγές έμπνευσης. Στη συνεχιζόμενη σειρά “Miniature Calendar” βρισκόμαστε ενώπιον ανατροπής των καθημερινών αντικειμένων για να δημιουργηθούν μικροσκοπικά σκηνικά περιπετειών στην ύπαιθρο.

Μια διπλωμένη προστατευτική μάσκα γίνεται σκηνή για δύο στο δάσος. Δύο ρολά χαρτί τα οποία ξεδιπλώνονται στο λουτρό μετατρέπονται σε διαδρομές σκιέρ σε χιονοδρομικό κέντρο. Τρεις προστατευτικές μάσκες, τοποθετημένες παράλληλα, η μία πάνω από την άλλη, είναι μια θάλασσα κατάλληλη για surfers. Θερμόμετρο στο οποίο τοποθετούνται ροδάκια μετατρέπεται σε αυτοκίνητο αγώνων Φόρμουλα 1. Ρολά χαρτί τουαλέτας τοποθετημένα το ένα πίσω από το άλλο πάνω σε σιδηροδρομική γραμμή που συναντάμε σε τρενάκια μοντελισμού μετασχηματίζονται σε συρμό που μόλις έχει φτάσει στον σταθμό. Από τα πιο πρόσφατα καλοκαιρινά σκηνικά που έστησε είναι αυτό της πισίνας πάνω σε μια μάσκα.

Ο Τανάκα μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες “μεταμορφώσεις”. Στο παρελθόν, τσιπς είχαν γίνει αμμόλοφοι στην έρημο, ξύλινα μανταλάκια στην άκρη πετσέτας ήταν τα σημεία εκκίνησης αγώνα κολύμβησης. Κατά καιρούς, ο Τανάκα εκδίδει βιβλία, ημερολόγια (επιτραπέζια και επιτοίχια) και σειρές καρτ ποστάλ. Οι θαυμαστές του στο Instagram – όπου αναρτά ένα νέο έργο κάθε μέρα – και το Facebook έχουν πλέον υπερβεί τα δύο εκατομμύρια!

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη