16.4 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μνημόνιο συνεργασίας της ΕΑΓΜΕ με το ΙΜΠΗΣ

Share

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (EΑΓΜΕ), με απόφασή του που ήδη δημοσιεύθηκε στο “Διαύγεια”, ενέκρινε τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας με το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ).

Το Μνημόνιο Συνεργασίας αφορά στην από κοινού συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων σε θέματα εκτίμησης του ηφαιστειακού κινδύνου και παρακολούθησης του ηφαιστειακού πεδίου της Σαντορίνης και συναφών θεμάτων όπως:
1. Αξιολόγηση υφιστάμενων ηφαιστειολογικών μελετών και ερευνών για την εκτίμηση του ηφαιστειακού κινδύνου και διακινδύνευσης για τα ενεργά ηφαιστειακά κέντρα του ηφαιστειακού πεδίου της Σαντορίνης.
2. Διενέργεια στοχευμένων γεωλογικών, τεκτονικών, γεωφυσικών και γεωχημικών ερευνών και μελετών.
3. Διαδικασίες επιλογής θέσεων εγκατάστασης σταθμών συνεχούς παρακολούθησης φυσικο-χημικών παραμέτρων, καθώς και θέσεων περιοδικής παρακολούθησης.
4. Αξιολόγηση των αποτελεσμάτων μετρήσεων και καταγραφών των σταθμών συνεχούς και περιοδικής παρακολούθησης με στόχο την εκτίμηση της κατάστασης του ηφαιστειακού πεδίου της Σαντορίνης.
5. Κοινή διαχείριση και αξιολόγηση των δεδομένων τα οποία καταγράφονται από τους σταθμούς συνεχούς και περιοδικής παρακολούθησης τόσο της ΕΑΓΜΕ όσο και του ΙΜΠΗΣ.
6. Κοινή χρήση, υποστήριξη στη συντήρηση και λειτουργία των σταθμών παρακολούθησης.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη