Μόνο καθήμενοι στους χώρους διασκέδασης – Σφράγιση από την πρώτη παράβαση

Αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης θα λειτουργούν από την Πέμπτη 8/7 όλοι οι χώροι εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς σε έκτακτη ενημέρωση, μετά τα εκατοντάδες νέα κρούσματα που καταγράφηκαν τα τελευταία 24ωρα και σχετίζονται με χώρους διασκέδασης.

Όπως είπε ο κος Χαρδαλιάς, όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη ημέρα. Κάθε παραβίαση που αφορά στα μέτρα δημόσιας υγείας -όπως η μη τήρηση του όρου της απαγόρευσης ορθίων καθώς και του ανώτατου ορίου αριθμού πελατών ανά κατάστημα- θα επιφέρει κύρωση για μεν τα καταστήματα κάτω των 200 τετραγωνικών μέτρων πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση -από την επόμενη ημέρα της παράβασης- για 7 ημέρες για δε τα καταστήματα άνω των 200 τετραγωνικών πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση -από την επόμενη ημέρα της παράβασης- για 7 ημέρες. Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για 15 ημέρες, ενώ σε τυχόν τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια. Σημειώνεται ότι στην ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί στις επόμενες ώρες, θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει υλικού από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση.

“Ήδη από την περασμένη Δευτέρα 28 Ιουνίου βλέπουμε μια αλματώδη και ταχύτατη άνοδο των κρουσμάτων που έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί. Η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων από το Εθνικό Κέντρο Ανάλυσης Δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, δείχνει ότι αυτά εντοπίζονται σε πολύ νεαρές ηλικίες και σχετίζονται κυρίως με δραστηριότητες διασκέδασης. Οι μεγάλοι χώροι των κέντρων διασκέδασης, τα κλαμπ και τα μπαρ εμφανίζονται ως οι βασικοί χώροι υπερμετάδοσης του ιού. Προς το παρόν η αύξηση αυτή δεν συνοδεύεται και από σημαντική αύξηση νοσηλειών, ενώ οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι παραμένουν σε πτωτική πορεία” σημείωσε ο κος Χαρδαλιάς.

Όσο ένα 40% των ενηλίκων παραμένει ανεμβολίαστο, η μετάλλαξη Δέλτα απειλεί άμεσα και ευθέως την υγεία τους, τόνισε ο κος Χαρδαλιάς, δίνοντας ακόμα ένα κρίσιμο στοιχείο μετά από μελέτη των νοσηλειών σε ΜΕΘ και των θανάτων λόγω Covid-19 το τελευταίο τρίμηνο στις ηλικίες 60-80 ετών: “Τα συμπεράσματα είναι ότι το 99% των βαριών περιστατικών που δυστυχώς καταλήγουν είναι ανεμβολίαστοι, ενώ είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν”.

Το μήνυμα, όπως είπε, για ένα ασφαλές και ελεύθερο καλοκαίρι είναι τριπλό: “Εμβολιαστείτε άμεσα, ειδικά οι νεότεροι προστατέψτε τους γονείς και τους ηλικιωμένους συγγενείς σας που δεν έχουν εμβολιαστεί αποφεύγοντας αυτή την περίοδο την στενή επαφή μαζί τους, και κάνετε τακτικά τεστ πριν και μετά από κάθε κοινωνική δραστηριότητα”, τόνισε, επαναλαμβάνοντας πως υπάρχουν πολλά διαθέσιμα ραντεβού για άμεσο εμβολιασμό όσων αποφασίζουν τώρα να κάνουν το εμβόλιο.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη