14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μόνο με τεστ οι ανεμβολίαστοι σε υπηρεσίες, τράπεζες, καταστήματα

Δύο τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους - Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για αναμνηστική δόση εμβολίου για όλους τους άνω των 18

Share

Προσαρμογή των μέτρων σύμφωνα με τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία που βρίσκεται σε αυξητική τάση. Τα μέτρα αφορούν τους ανεμβολίαστους και θα ισχύσουν από το Σάββατο, οριζόντια, σε όλη την επικράτεια.

Ειδικότερα:

  • Για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα απαιτούνται δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα (rapid/PCR) με δικό τους κόστος.
  • Είσοδος των ανεμβολίαστων πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, μικτούς χώρους διασκέδασης (ανοιχτούς), εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια και γενικώς σε μη αναγκαίες δραστηριότητες μόνο με αρνητικό rapid test. Εξαιρούνται οι αγορές τροφίμων, τα φαρμακεία, οι εκκλησίες.
  • Αναβαθμίζονται οι ποινές σε καταστήματα/επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα μέτρα, ενώ εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, καθώς και στα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ, όπως και της ταυτοπροσωπίας.

“Το βασικό μας όπλο σε αυτή τη φάση της πανδημίας είναι το εμβόλιο”, είπε ο Υπουργός, σημειώνοντας ότι πάνω από το 85% των ασθενών στις κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Προέταξε δε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο εμβολιασμός, αλλά και όσοι έχουν συμπληρώσει το 6μηνο από τη δεύτερη δόση να κάνουν την τρίτη. Μάλιστα από την Παρασκευή 5/11 ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού αναμνηστικής δόσης όλων των άνω των 18 ετών, εφόσον έχουν συμπληρωθεί έξι μήνες από την ολοκλήρωση του βασικού σχήματος του εμβολιασμού.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη