Μοριακοί αναλυτές για τα νοσοκομεία Σαντορίνης, Νάξου και Σύρου από την Περιφέρεια

Τρεις μοριακούς αναλυτές που θα εγκατασταθούν και θα λειτουργούν στα νοσοκομεία της Σύρου, της Νάξου και της Σαντορίνης παρέλαβε χθες η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Μετά τη σχετική εκπαίδευση, τα παραπάνω νοσοκομεία θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, χωρίς να χρειάζεται να σταλούν στο Ινστιτούτο Παστέρ. Η διάγνωση θα γίνεται άμεσα, ώστε τα πιθανά κρούσματα να αντιμετωπίζονται χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος. Σημειώνεται ότι οι μοριακοί αναλυτές δεν αφορούν μόνο τον Covid-19, αλλά επιπλέον 29 λοιμώδη νοσήματα.

“Με τους μοριακούς αναλυτές αναβαθμίζουμε τα νοσοκομεία μας στη “μάχη” κατά του κορoνοϊού. Από την πρώτη ημέρα εμφάνισης της υγειονομικής κρίσης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρέθηκε στην “πρώτη γραμμή”. Δηλώσαμε ρητά και κατηγορηματικά ότι διαθέτουμε όσα χρήματα απαιτηθούν, προκειμένου να θωρακίσουμε τις δομές υγείας των νησιών, παρά το γεγονός ότι δεν είναι στην ευθύνη μας η λειτουργία των Νοσοκομείων, των Πολυδύναμων Κέντρων και των Κέντρων Υγείας” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Λεονταρίτης, προσθέτοντας: “Με συντονισμένες ενέργειες εμπεδώσαμε το αίσθημα ασφάλειας κατοίκων και επισκεπτών”.

Θυμίζουμε ότι ανάλογους μοριακούς αναλυτές έχει προμηθευτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και για τη Ρόδο, την Κω, την Λέρο και την Κάλυμνο.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη