Σαντορίνη: Μουσική εκδήλωση για τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας και την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 23/3 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, από την Χορωδία του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ και του Γραφείου Νεότητας της Ι.Μ Θήρας σε συνεργασία με τη Χορωδία της Βυζαντινής Μουσικής Σχολής της Ι.Μ Θήρας και την υποστήριξη του Εθνικού Ωδείου Θήρας, η μουσική εκδήλωση “Θέλει Αρετή και τόλμη”, η οποία ήταν αφιερωμένη στην εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Το μήνυμα της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της πίστης, αλλά και οι θυσίες των αγωνιστών του ’21 παρουσιάστηκαν μ’ έναν εξαιρετικό τρόπο μέσα από βυζαντινούς ύμνους, στίχους κορυφαίων Ελλήνων ποιητών, έντεχνα τραγούδια και κείμενα των ηρώων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Θηραϊκή Πολιτεία” κ. Νίκος Ζώρζος και ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Τώρα! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά” Μανόλης Ορφανός.

Με ανακοίνωσή του, ο ΔΑΠΠΟΣ ευχαριστεί για το άψογο αποτέλεσμα της βραδιάς, τους καθηγητές της χορωδίας κο Γιώργο Ρούσσο και κα Σοφία Παπαδημητροπούλου, τα μέλη της, τους δασκάλους και τους μαθητές της Βυζαντινής Μουσικής Σχολής της Ι.Μ Θήρας, τον διευθυντή του Εθνικού Ωδείου Θήρας Κωνσταντίνο Γρηγορίου, καθώς και τον πάντα αεικίνητο και δραστήριο π. Ιγνάτιο. Ευχαριστίες απευθύνει επίσης στην κα Ειρήνη Βαλσαμάκη από το Μπελλώνειο Ίδρυμα για τη συνεργασία και την όλη υποστήριξη.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη