Μουσική βραδιά με βιολί και πιάνο την Τρίτη στο Μέγαρο Γκύζη

Με τους Maighread Mc Crann και Francesco Nicolosi

Το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη συνεχίζεται την Τρίτη 21 Αυγούστου με τη συναυλία της Ιρλανδής βιολίστριας Maighread Mc Crann και του Ιταλού πιανίστα Franceso Nicolosi. Οι δύο καλλιτέχνες θα κοσμήσουν το Φεστιβάλ με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει την περίφημη Ciaccona του Bach για σόλο βιολί, τη σονάτα του Schumann op 105 n.1, τη σονάτα του Schubert op 137 n.1 για βιολί και πιάνο και την Ισπανική Ραψωδία του Liszt για σόλο πιάνο.

Η Maighread McCrann είναι η εξάρχουσα της Συμφωνικής Ορχήστρας της Ραδιοφωνίας της Βιέννης, η οποία ως σολίστ και μουσικός δωματίου έδωσε πληθώρα παραστάσεων σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Έχει παίξει μπαρόκ βιολί στο Concentus Musicus του Nicolaus Harnoncourt και διορίστηκε καθηγήτρια βιολιού στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Graz.

Ο Francesco Nicolosi κέρδισε το 1980 το τρίτο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου του Santander και το δεύτερο βραβείο στο Concours International d’ Exècution Musicale στη Γενεύη. Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και ηχογράφησε 22 CD με τις εταιρείες Naxos και Marco Polo. Σήμερα είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Massimo Bellini στην Catania.

Τρίτη 21/8 | Ώρα έναρξης: 21:00 | Είσοδος ελεύθερη

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here