Μουσική βραδιά την Κυριακή στο Μπελλώνειο

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών τους εκδηλώσεων, ο ΔΑΠΠΟΣ και ο Δήμος Θήρας έχουν προγραμματίσει για την Κυριακή 12 Μαΐου στο Μπελλώνειο, μια απολαυστική βραδιά με μουσική δωματίου.

Η Ελληνίδα πιανίστα Έλενα Χριστοδούλου συναντά επί σκηνής τον εξαιρετικό Ρουμάνο μουσικό Iulian Rusu, κλαρινετίστα και καλλιτεχνικό διευθυντή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μπρασόβ, με τον οποίο θα παρουσιάσει ένα απαιτητικό και εντυπωσιακό πρόγραμμα.

Οι δύο μουσικοί θα ερμηνεύσουν σημαντικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου για κλαρινέτο και πιάνο, όπως η απαιτητική και αριστουργηματική Σονάτα για κλαρινέτο και πιάνο του Γάλλου συνθέτη Francis Poulenc, ένα έργο, το οποίο χαρακτηρίζεται από το έντονο πάθος, την τεχνική δεξιοτεχνία, αλλά και τον υπέρμετρο λυρισμό. Το μουσικό ταξίδι θα συνεχιστεί μεταφέροντάς μας στον γερμανικό ρομαντισμό του συνθέτη R. Schumann, ο οποίος συγκαταλέγεται στις πλέον εμβληματικές φιγούρες της εποχής εκείνης, αλλά και στις μελωδίες του Carl Maria von Weber, στη δεξιοτεχνία του Ούγγρου Béla Kovács και του Ρουμάνου Vasile S. Jianu καθώς και σε γνωστές μελωδίες του Μάνου Χατζηδάκι.

Κυριακή 12/5 | Ώρα 20:00 | Μπελλώνειο Πολιτιστικό Ίδρυμα, Φηρά | Είσοδος ελεύθερη

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here