17.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα αλυσίδα ξενοδοχείων Donkey Hotels – Τι ετοιμάζει στη Σαντορίνη

Share

Ένας νέος, ισχυρός πόλος ξενοδοχειακών δραστηριοτήτων κάνει την εμφάνισή του στην ελληνική αγορά φιλοξενίας. Η νέα αλυσίδα, με την ονομασία Donkey Hotels, είναι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης δι’ απορρόφησης της ξενοδοχειακής αλυσίδας YES! Hotels από την Αθήναιον ΑΕ (Intercontinental), της οικογένειας Ιωάννου.

“Το νέο σχήμα, το οποίο θα διαθέτει ιδιόκτητες ξενοδοχειακές υποδομές 85.000 τετραγωνικών μέτρων, θα εστιάσει στη δυνατότητα εξαγοράς και “επανατοποθέτησης” υφιστάμενων μονάδων σε αστικά κέντρα αλλά και στην ανάπτυξη νέων μονάδων σε δημοφιλείς προορισμούς. Ο χρονισμός της συγχώνευσης προκύπτει λόγω των πρόσφατων αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν στη μετοχική σύνθεση, και η οικογένεια Ιωάννου θα ελέγχει πλέον πάνω από το 94%”, τονίζει η σχετική ανακοίνωση.

Το νέο σχήμα θα εκμεταλλεύεται τις ιδιόκτητες ξενοδοχειακές μονάδες, Αθήναιον Intercontinental, Semiramis, NEW Hotel και Periscope, που βρίσκονται στην Αθήνα.

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε, την άνοιξη του 2022 θα τεθεί σε λειτουργία νέα, μεγάλη για τα δεδομένα του νησιού, ξενοδοχειακή μονάδα στη Σαντορίνη, δυναμικότητας 121 δωματίων, τα μισά εκ των οποίων θα διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες. Πρόκειται για μονάδα που ξεκίνησε να χτίζεται το φθινόπωρο του 2019 στη θέση του εμβληματικού -για την εποχή του- ξενοδοχείου Santorini Image, στη Μεσαριά, στο κέντρο του νησιού, το οποίο είχε σταματήσει τη λειτουργία του το 2010, οπότε και περιήλθε στην ιδιοκτησία της εταιρείας Αθήναιον ΑΕ.

Συνολικά, η νέα αλυσίδα αναμένεται να έχει υπό την ιδιοκτησία της και να διαχειρίζεται 836 δωμάτια πέντε αστέρων το 2022.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος των Donkey Hotels Χρήστος Ιωάννου, “με τη κίνηση αυτή αποσκοπούμε στην ανάδειξη της επιτυχημένης μας παρουσίας στον ξενοδοχειακό κλάδο και στη δημιουργία οικονομιών κλίμακας και συνεργειών που θα προσδώσουν μεγάλη δυναμική στα Donkey Hotels. Συγχρόνως, εστιάζουμε στις ισχυρές προοπτικές που αναμένονται για τον τουρισμό στη χώρα μας με το πέρας της πανδημίας. Με εφόδια τον πρωτοποριακό σχεδιασμό της αλυσίδας YES! και την υψηλή αισθητική της τέχνης του Intercontinental, στόχος μας η δημιουργία νέων μονάδων που θα συνδυάζουν αρμονικά και θα αναπτύσσουν αυτή τη διπλή κληρονομιά. Προτεραιότητά μας πάντοτε η παροχή κορυφαίας ποιότητας υπηρεσιών για τους επισκέπτες μας”.

Η λειτουργία και στρατηγική κατεύθυνση της εταιρείας θα είναι υπό την ευθύνη των κκ. Χρήστου Ιωάννου ως Προέδρου της εταιρείας, Θωμά Γκιόλμα ως Εκτελεστικού Αντιπροέδρου, Πάνου Παναγιωτόπουλου ως διευθυντή του Intercontinental και Στεφανίας Φλέγγα ως Γενικής Διευθύντριας των Yes! Hotels.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη