Να ανασταλεί η απεργία της ΠΝΟ ζητούν οι ακτοπλόοι

Να επανεξετάσει την αποφασή της για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 3 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μην υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση επιβατών και οχημάτων, καλεί την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με σημερινή επιστολή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Ο ΣΕΕΝ υποστηρίζει πως “οι μισθοί των ναυτικών έχουν παραμείνει σταθεροί σε αντίθεση με άλλους επαγγελματικούς κλάδους”, ενώ ως προς τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας αναφέρει ότι συμφωνεί με την ανανέωσή τους με τους ίδιους όρους.

Όπως υπογραμμίζει ο ΣΕΕΝ, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, οπότε και έχει προαναγγελθεί η απεργία της ΠΝΟ, αναμένεται να διακινηθούν περίπου 180.000 επιβάτες, 50.000 οχήματα και 3.000 φορτηγά. “Λαμβανομένης υπόψη της υψηλής κίνησης της περιόδου αδυνατούμε να τακτοποιήσουμε μεγάλο αριθμό επιβατών σε άλλες αναχωρήσεις, με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών προβλημάτων, όπως εγκλωβισμός τουριστών στα νησιά, ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία και προβλήματα στην τροφοδοσία των νησιών” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Από τη μεριά της η ΠΝΟ, γνωστοποιώντας προ ημερών την απόφασή της για την προκήρυξη της απεργίας, σε ανακοίνωσή της υποστήριζε πως “Ο ΣΕΕΝ, ακολουθώντας αθέμιτη τακτική κωλυσιεργίας και αρνούμενος να χορηγήσει αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για επτά συνεχόμενα χρόνια, δήλωσε στην Ομοσπονδία ανερυθρίαστα ότι τα μέλη του “αδυνατούν” να χορηγήσουν την οποιαδήποτε αύξηση, εμμένοντας στις στείρες διαπραγματευτικές τους θέσεις και οδηγώντας την όλη διαπραγματευτική διαδικασία, με αποκλειστική υπαιτιότητά τους, σε αδιέξοδο”.

Την επόμενη Τετάρτη 29/8 αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας με κεντρικό θέμα την κλιμάκωση και περιφρούρηση των κινητοποιήσεων.

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη