21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δασικοί χάρτες: Να μην επιτραπεί σε κανέναν καταπατητή να αποσπάσει γη που ανήκει στον ελληνικό λαό

Share

Προς μια ρεαλιστική και κοινωνικά δίκαιη λύση οδηγείται το ζήτημα των δασικών χαρτών της Σαντορίνης, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Έπαρχος Θήρας, κα Θεώνη Λειβαδάρου, η οποία βρίσκεται σε επαφές με τον Αναπληρωτή Υπουργό  και Ενέργειας, κο Σωκράτη Φάμελλο, σε μια προσπάθεια να διευθετηθεί το ζήτημα που έχει θορυβήσει πολλούς κατοίκους της νότιας Σαντορίνης.

Ο κος Φάμελλος από την πλευρά του, διευκρίνισε στην Έπαρχο πως η ανάρτηση των δασικών χαρτών δεν έχει τελεσίδικο χαρακτήρα, αλλά γίνεται προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στις τοπικές κοινωνίες, τους εκπροσώπους τους και τους κατοίκους να εκφράσουν τις αντιρρήσεις, ενστάσεις και υποδείξεις τους, ενώ σημείωσε πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να θιγούν όσοι ιδιοκτήτες των επίμαχων περιοχών διαθέτουν κάποιο έγγραφο ιδιοκτησίας, δόμησης, άδειας πολεοδομίας, βεβαίωση από τη Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων.

[adning id="140783"]


Θυμίζουμε πως η αίτηση αντίρρησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά εδώ και τα δικαιολογητικά στέλνονται στα γραφεία της Επιτροπής Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠ.Ε.Α) στη Σύρο (Διεύθυνση Δασών, Κλώνου & Κυπαρίσσου Στεφάνου 8, 84100, Σύρος). Για όσους πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν την ηλεκτρονική διαδικασία, η Έπαρχος παραχώρησε γραφείο στο Επαρχείο προκειμένου οι υπεύθυνοι κατάρτισης των δασικών χαρτών να βρίσκονται σε επικοινωνία με τους πολίτες.

Κοινή πεποίθηση Επαρχείου και Υπουργείου είναι πως δεν πρέπει να θιγεί κανένας νόμιμος ιδιοκτήτης στην περιοχή ορισμού των Δασικών Χαρτών, ωστόσο δε θα επιτραπεί σε κανέναν καταπατητή να αποσπάσει γη που ανήκει στο σύνολο του ελληνικού λαού. “Οι επαφές συνεχίζονται, οι λύσεις δρομολογούνται και οι πολίτες που είναι νόμιμοι ιδιοκτήτες γης του νησιού, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα” καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Επάρχου.

Οι επίμαχοι δασικοί χάρτες για τη νότια Σαντορίνη είναι διαθέσιμοι εδώ.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη