Δήμαρχος: Να μην βρεθούμε και πάλι σε αποκλεισμό

Επιστολή του Δημάρχου Θήρας για την απεργία της ΠΝΟ:

Προς:
1. Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας
2. Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία
Κοιν.: Βουλευτές Ν. Κυκλάδων
1. κ. Παναγιώτη Ρήγας
2. κ. Γεώργιο Παπαμανώλη
3. κ. Ιωάννη Βρούτση

 

Θέμα: « Απεργιακές Κινητοποιήσεις Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας».

Αποτελεί κοινό τόπο ότι, τα νησιά μας ως πρώτο μοχλό ανάπτυξης αλλά και επιβίωσης έχουν την ακτοπλοϊκή σύνδεση τους με άλλους προορισμούς. Αυτή η εποχή είναι κρίσιμη για την πορεία της τουριστικής κίνησης αλλά και της τοπικής και εθνικής οικονομίας. Με προβληματισμό παρακολουθούμε την ανακοίνωση των απεργιακών κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και μάλιστα την Μεγάλη Εβδομάδα. Κατανοούμε ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων εδράζονται σε δίκαια αιτήματα και σεβόμαστε αυτό το δικαίωμά τους. Αυτή η εξέλιξη όμως θα έχει τεράστιες συνέπειες στον τόπο μας.

Για το λόγο αυτό σας καλούμε να βρείτε λύση στο τραπέζι του διαλόγου που θα ικανοποιούν, στο βαθμό που εσείς δύνασθε και η ΠΝΟ ως ελάχιστο μπορεί να αποδεχθεί, κατανοώντας ότι οι μικροί τόποι θα πληγούν. Να γίνει κατανοητό ότι σε τέτοιες περιόδους δεν έχουμε κανένα περιθώριο για να υποστούμε ένα ακόμα πλήγμα.

Σε κάθε όμως περίπτωση επισημαίνουμε ότι αν δεν ευοδωθεί ο διάλογος θα πρέπει να υπάρχουν τα κατ΄ ελάχιστον δρομολόγια έτσι ώστε να καλύπτονται οι άμεσες ανάγκες, δηλ. ένα πλοίο σε κάθε γραμμή.

Δεν εννοούμε ότι μπορεί να βρεθούμε και πάλι σε αποκλεισμό.

Τελούμε σε αναμονή μίας λογικής λύσης.

Ο Δήμαρχος Θήρας

Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη