Υπ. Παιδείας: Ναι στην προσθήκη του ονόματος του Μ. Γλέζου στην επωνυμία του ΓΕΛ Νάξου

Μανώλης Γλέζος
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην αποδοχή του αιτήματος της τοπικής κοινωνίας της Νάξου, να προστεθεί στην επωνυμία του ΓΕΛ Νάξου το όνομα του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Μανώλη Γλέζου, προχώρησε σήμερα (5/10) η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Είχε προηγηθεί σχετική ερώτηση την προηγούμενη εβδομάδα δέκα βουλευτών από τέσσερα κόμματα.

Την απόφαση για να προχωρήσει η μετονομασία, έκανε γνωστή μέσω κοινωνικών δικτύων η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. “Σχετικά με το αίτημα να προστεθεί το όνομα του Μανώλη Γλέζου στην επωνυμία του Γενικού Λυκείου Νάξου, η απόφασή μας με τη Σοφία Ζαχαράκη είναι να προχωρήσει η μετονομασία”, ανέφερε στην ανάρτησή της η υπουργός, συμπληρώνοντας πως “ο Μανώλης Γλέζος σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία με την τόλμη των έργων και την παρρησία των λόγων του και κέρδισε ευρεία αναγνώριση”.

Τη σχετική ερώτηση για τη μετονομασία είχαν καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα δέκα βουλευτές από τέσσερα κόμματα: Νίκος Φίλης, Νίκος Βούτσης, Νίκος Συρμαλένιος και Μερόπη Τζούφη από τον ΣΥΡΙΖΑ, Ντόρα Μπακογιάννη από τη Νέα Δημοκρατία, Χαρά Κεφαλίδου, Χάρης Καστανίδης και Οδυσσέας Κωνσταντινοπουλος από το Κίνημα Αλλαγής, Κλέων Γρηγοριάδης και Κρίτων Αρσένης από το ΜέΡΑ25. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη κατάθεση διακομματικής ερώτησης στη Βουλή, μετά από πολλά χρόνια.

Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές υπενθύμιζαν στο κείμενο της ερώτησής τους ότι πέραν των αγώνων του, ο Μ. Γλέζος “υπηρέτησε τους συμπατριώτες του ως αιρετός πρόεδρος της Απειράνθου και αγωνίστηκε για την ίδρυση σχολείων, ιδιαιτέρως στα μικρά Κυκλαδονήσια που δεν διέθεταν (οι μαθητές υποχρεώνονταν να ξεσπιτώνονται ή να ταξιδεύουν καθημερινά με καΐκια), βιβλιοθηκών και άλλων χώρων μόρφωσης για τους νέους”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη