20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ναύλωση επαγγελματικών σκαφών από τουριστικά γραφεία

FedHATTA: "Λύθηκε ο ναυτικός κόμπος"

Share

Τη δυνατότητα σε τουριστικά γραφεία να αναλαμβάνουν τη ναύλωση επαγγελματικών τουριστικών πλοίων αναψυχής, δίνει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία τροποποιείται το άρθρο 3 του ν. 4256/2014. Συγκεκριμένα, η ΠΝΠ που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναφέρει:

“Σύμβαση ναύλωσης επαγγελματικού τουριστικού πλοίου αναψυχής στην οποία ως ναυλωτής συμβάλλεται τουριστικό γραφείο, στο πλαίσιο προγράμματος οργανωμένου ταξιδιού (πακέτο) κατά την έννοια του άρθρου 3 του π.δ 7/2018 (Α’ 12), επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι η διάρκεια της σύμβασης:

αα) είναι μεγαλύτερη των 24 ωρών
ββ) είναι ίση ή μικρότερη των 24 ωρών, εφόσον ο αριθμός των επιβατών του πλοίου αντιστοιχεί στον αριθμό των κλινών που διαθέτει το πλοίο, ανεξάρτητα αν το ταξίδι περιλαμβάνει διανυκτέρευση.

Στις ναυλώσεις του προηγουμένου εδαφίου τα τουριστικά γραφεία μπορεί να προσλαμβάνουν τον κυβερνήτη του επαγγελματικού πλοίου αναψυχής. Στο ναυλοσύμφωνο πρέπει να αναφέρεται ότι το ταξίδι πραγματοποιείται στο πλαίσιο προγράμματος οργανωμένου ταξιδιού που διοργανώνει το ταξιδιωτικό γραφείο. Το τουριστικό γραφείο εκδίδει ατομικές διατακτικές ταξιδιού (voucher), με τις οποίες εφοδιάζει τους επιβάτες. Το ναυλοσύμφωνο και η κατάσταση επιβατών τηρούνται στο πλοίο και επιδεικνύονται σε κάθε έλεγχο της λιμενικής αρχής. Το τουριστικό γραφείο καθίσταται συνυπεύθυνο με τον πλοιοκτήτη ή τον εφοπλιστή του πλοίου για την τήρηση των διατάξεων του παρόντος νόμου και των όρων του ναυλοσυμφώνου.”

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδιών και Τουρισμού (FedHATTA) κάνει λόγο για δικαίωση του αγώνα που κατέβαλε για να αποκτήσουν και πάλι τα τουριστικά γραφεία-διοργανωτές ταξιδιωτικών πακέτων την -αυτονόητη σε ολόκληρο τον κόσμο- δυνατότητα να ναυλώνουν τα ίδια και στο δικό τους όνομα, επαγγελματικά πλοία αναψυχής για τις ανάγκες των πελατών τους που συμμετέχουν σε οργανωμένο ταξίδι και να προσλαμβάνουν τους κυβερνήτες των πλοίων αυτών. “Μία μεγάλη αδικία, που προήλθε από άγνοια της πραγματικότητας όσον αφορά τα οργανωμένα ταξίδια, και μια τεράστια ταλαιπωρία των τουριστικών γραφείων, που κρατά από τον Απρίλιο του 2014, τελειώνει επιτέλους σήμερα” σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar after sunset

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη