Φωτογραφία αρχείου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε, σήμερα 4/9/2019 στο Υπουργείο Τουρισμού, στην οποία συμμετείχαν αφενός μεν ο Υπουργός Τουρισμού κος Χάρης Θεοχάρης και στελέχη του υπουργείου και αφετέρου ο Δήμαρχος Θήρας κος Αντώνης Σιγάλας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας κο Νίκο Νομικό, τον πρώην βουλευτή κο Παναγιώτη Ρήγα και επιστημονικό συνεργάτη του.

Η συνάντηση, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως άτυπη, είχε τρίωρη διάρκεια, και έγινε σε συνέχεια της συνάντησης που είχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός μόνο με τον Δήμαρχο.

Στη συζήτηση τέθηκαν τα θέματα της Σαντορίνης ως τουριστικού προορισμού, το φαινόμενο του υπερτουρισμού, η ανάγκη της συνολικής αναβάθμισης του νησιού, οι υποδομές κ.ά.

Στη συνέχεια, στα γραφεία του ΕΟΤ ο κος Σιγάλας συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Οργανισμού κα Άντζελα Γκερέκου και τον Γενικό Γραμματέα κο Δημήτρη Φραγκάκη. Τα θέματα στην ατζέντα της συνάντησης αφορούσαν τόσο στην τουριστική προβολή του νησιού, όσο και στην προώθηση του θεματικού τουρισμού με την ανάδειξη των μνημείων και των παραδοσιακών οικισμών (Καστέλλια, Γουλάδες, Μύλους, μονοπάτια και εκκλησίες).

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Δήμαρχος Θήρας “η συνάντηση κράτησε περίπου τρεις ώρες σε ένα πολύ θετικό και φιλόξενο κλίμα, όπου ανταλλάξαμε απόψεις για την ποιοτικότερη αναβάθμιση του Τουρισμού, αλλά και την ανάγκη στήριξης των νησιών μας με υποδομές, που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων”. Ο κος Σιγάλας δεν παρέλειψε να προσκαλέσει την Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ για επίσημη επίσκεψη στο νησί, πρόσκληση που έγινε άμεσα αποδεκτή.


Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here