Volotea: Νέα αναπτυξιακά πλάνα για την Αθήνα το 2024 – Περισσότερες θέσεις και νέα δρομολόγια

Τις ισχυρές επιδόσεις της για το 2023, καθώς και τα φιλόδοξα σχέδια της για το 2024 στην Αθήνα ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες η Volotea, η αεροπορική εταιρεία που συνδέει μικρές και μεσαίου μεγέθους ευρωπαϊκές πόλεις. Με το βλέμμα στον επόμενο χρόνο, η εταιρεία είναι έτοιμη να προσφέρει χωρητικότητα ρεκόρ, πάνω από 835.000 θέσεις, αντανακλώντας μια αύξηση κατά 23% από το 2023 και επίσης σημαντική αύξηση κατά 142% σε σύγκριση με το 2018, όταν πρωτοάνοιξε τη βάση της στην Ελλάδα.

Το 2024, η Volotea θα επεκτείνει το δίκτυό της περιλαμβάνοντας 20 δρομολόγια που θα αναχωρούν από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, συνδέοντας την πόλη και τους ταξιδιώτες με πέντε ευρωπαϊκές χώρες. Η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει να προσφέρει απευθείας συνδέσεις με δημοφιλείς προορισμούς όπως το Μπιλμπάο, το Μπορντώ, το Μπάρι, το Κάλιαρι, το Ντουμπρόβνικ, το Ηράκλειο, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Λιλ, τη Λυών, τη Μασσαλία, τη Νάντη, το Παλέρμο, το Στρασβούργο, την Τουλούζη, τη Βενετία και τη Βερόνα, ενώ προσθέτει τρία νέα δρομολόγια από Αθήνα, προς Νάπολη, Σπλιτ και Βρέστη, για να ενισχύσει περαιτέρω τη συνδεσιμότητα.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Η αεροπορική εταιρεία συνόψισε επίσης τις επιδόσεις της για το 2023, ,το οποίο αποτέλεσε την 5η επέτειο από την έναρξη λειτουργίας της βάσης της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους – ορόσημου, η Volotea γιόρτασε το επίτευγμα μέσα στον Αύγουστο της μεταφοράς 2 εκατομμυρίων επιβατών, από την έναρξη των πτήσεων στον ΔΑΑ το 2015. Συνολικά, από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο φέτος, η Volotea έχει πραγματοποιήσει πάνω από 4.200 πτήσεις από την Αθήνα, αύξηση 32% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, συμπεριλαμβανομένων των νέων συνδέσεων προς την Τουλούζη και το Κάλιαρι. Κατά τη διάρκεια αυτής της δεκάμηνης περιόδου, η Volotea μετέφερε περίπου 600.000 επιβάτες προς και από την Αθήνα, σημειώνοντας αύξηση 20% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και εντυπωσιακή αύξηση 99% σε σύγκριση με το 2018, όταν η εταιρεία ξεκίνησε τη βάση της στην Ελλάδα. Επιπλέον, η εντυπωσιακή κάλυψη των θέσεων σε ποσοστό 95% από την αρχή του έτους αντανακλά τόσο την επιχειρησιακή επιτυχία, όσο και την υψηλή εμπιστοσύνη των επιβατών προς τη Volotea ως προτιμώμενης εταιρείας, κάτι το οποίο στοιχειοθετείται ακόμα περισσότερο από τον υψηλό δείκτη προτίμησης που έχει η εταιρεία από τους πελάτες της – άνω του 90%, ειδικά μεταξύ των μελών του προγράμματος εμπιστοσύνης της εταιρείας, “Megavolotea”.

Η Volotea γιόρτασε επίσης την συνεχιζόμενη επιτυχία της συνεργασίας της με την Aegean Airlines, η οποία ξεκίνησε το 2021. Η συνεργασία μεταξύ των δύο αεροπορικών εταιρειών επεκτάθηκε σημαντικά φέτος, με τον αριθμό των πτήσεων κοινού κωδικού να αυξάνεται σε 95. Από αυτές, 34 πραγματοποιούνται από την Volotea, 46 από την Aegean, και 15 είναι επικαλυπτόμενες, διαθέσιμες μέσω των καναλιών πωλήσεων και των δύο αεροπορικών εταιρειών. Η συμφωνία αποτελεί μία από τις τρεις στρατηγικές εταιρικές σχέσεις της Volotea με κορυφαίες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, περιλαμβάνοντας την TAP Portugal και, πιο πρόσφατα, την Eurowings, την αεροπορική εταιρεία εσωτερικού του γερμανικού Ομίλου Lufthansa, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της εταιρείας στις διεθνείς αγορές.

Από το 2012, η Volotea έχει εδραιωθεί σταθερά στην Ελλάδα, λειτουργώντας πλέον σε ένα εκτεταμένο δίκτυο 13 ελληνικών αεροδρομίων, περιλαμβάνοντας την Αθήνα, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα, το Ηράκλειο/Κρήτη, την Καλαμάτα, την Κάρπαθο, τη Μύκονο, την Πρέβεζα/Λευκάδα, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη, τη Σκιάθο, τη Θεσσαλονίκη και τη Ζάκυνθο. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023, η εταιρεία σημείωσε σημαντική ανάπτυξη εισάγοντας οκτώ νέα δρομολόγια που συνδέουν κύρια ελληνικά αεροδρόμια με εσωτερικούς και διεθνείς προορισμούς, όπως την Αθήνα προς την Τουλούζη και το Κάλιαρι, τη Σαντορίνη προς το Μπιλμπάο και το Παλέρμο, το Ηράκλειο προς το Μπορντώ, τη Ρόδο προς τη Νάντη, την Καλαμάτα προς τη Νάντη, και την Κάρπαθο προς τη Νάπολη. Από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2023, η αεροπορική εταιρεία διευκόλυνε τα ταξίδια για πάνω από 1,2 εκατ. επιβάτες προς και από τη χώρα, με το 47% αυτού του όγκου επιβατών να διακινείται μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Για το 2024, η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει πάνω από 1,6 εκατομμύρια θέσεις στη χώρα, μια αύξηση 13% σε σύγκριση με το 2023, και να εισάγει, εκτός από τα νέα δρομολόγια από την Αθήνα, πέντε ακόμα νέα δρομολόγια από ελληνικούς προορισμούς συνδέοντας την Κέρκυρα και τη Ρόδο με τη Λιλ, τη Ρόδο με τη Λυών, καθώς και την Καλαμάτα με τη Λιλ και τη Λυών.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη