Νέα αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με πύραυλο της SpaceX

Μια νέα επιστημονική αποστολή της NASA προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) αναχώρησε σήμερα με το διαστημόπλοιο Dragon, πάνω στον πύραυλο Falcon9 που εκτόξευσε η SpaceX.

Η αποστολή, με την επωνυμία “Crew-4”, απογειώθηκε από το διαστημικό κέντρο Κένεντι, στη Φλόριντα, στις 10:52 ώρα Ελλάδας, με πλήρωμα τους Αμερικανούς Τσελ Λίντγκρεν, Μπομπ Χάινς και Τζέσικα Γουότκινς, καθώς και την Ιταλίδα Σαμάνθα Κριστοφορέτι από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA).

H SpaceX πραγματοποίησε την εκτόξευση αυτή λιγότερο από 40 ώρες μετά την ανάκτηση ενός άλλου πληρώματος, σε μια επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος πτήσεων αφότου η επιχείρηση του Έλον Μασκ έγινε το “ταξί” της NASA προς τον ISS. Μετά το τέλος του αμερικανικού διαστημικού οχήματος το 2011 και μέχρι το 2020 οπότε ανέλαβε η SpaceX, οι Αμερικανοί στηρίζονταν για τις διαστημικές αποστολές αποκλειστικά στα ρωσικά σκάφη Σογιούζ.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Οι τέσσερις αστροναύτες του “Crew-4” θα ενωθούν με ένα άλλο πλήρωμα που βλέπει την επιστροφή του στη Γη να πλησιάζει, έπειτα από μια αποστολή πέντε μηνών, και η ημερομηνία επιστροφής του θα γίνει γνωστή σύντομα. Τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες βρίσκονται επίσης στον ISS.

Για τους επόμενους έξι μήνες, το νέο πλήρωμα θα συνεχίσει τις έρευνες σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, κυρίως στα φυτά, καθώς και για ένα σχέδιο τεχνητού ανθρώπινου αμφιβληστροειδούς. Η Τζέσικα Γουότκινς θα είναι μόλις η πέμπτη μαύρη γυναίκα που πηγαίνει στο διάστημα και η πρώτη που θα φθάσει στον διαστημικό σταθμό για μια μακρά αποστολή.

Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος θα φθάσουν στον ISS περίπου 16 ώρες μετά την απογείωση και έχοντας κάνει περίπου 10 φορές τον γύρο της Γης. Το σκάφος τους αναμένεται να προσδεθεί στον ISS στις 03:15 ώρα Ελλάδας την Πέμπτη 28/4.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη