Νέα αρμοδιότητα για το Κέντρο Κοινότητας Θήρας

Μια νέα αρμοδιότητα ανατίθεται στο Κέντρο Κοινότητας Θήρας μετά τη μετεξέλιξη του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων σε Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Μέσω του Κέντρου Κοινότητας Θήρας θα πραγματοποιείται πλέον η διαδικασία υποβολής νέων αιτήσεων ή/και παρατάσεων για τη χορήγηση προνοιακών αναπηρικών παροχών. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να εξεταστούν από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.), καλούνται να προσέρχονται στην υπηρεσία ώστε να ενημερώνονται για τη διαδικασία υποβολής της αίτησης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά – κατά περίπτωση.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2286033023 & 2286037036.

Σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θήρας είναι μια δομή που θεσμοθετήθηκε με τον ν. 4368/16 (ΦΕΚ 21 Α΄/21.02.2016) και την Κοινή Υπουργική Απόφαση με Α.Π. Δ23/ΟΙΚ. 14435/1135/29.03.2016 που ορίζει τις ελάχιστες προδιαγραφές λειτουργίας του.

Με τη λειτουργία του Κέντρου επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης. Προωθείται η διασύνδεση των πολιτών με δημοτικές, τοπικές και κεντρικές υπηρεσίες που συμβάλλουν στην κοινωνική προστασία, την κοινωνική ένταξη και την προώθηση στην απασχόληση των ωφελούμενων.

Ωφελούμενοι της πράξης είναι όλοι οι κάτοικοι του Δήμου, με προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος “Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα”, μετανάστες, άτομα με αναπηρία, Ρομά και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως περιγράφονται στο “Εθνικό Στρατηγικό πλαίσιο για την Κοινωνική Ένταξη”.

Στις ειδικότητες του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θήρας περιλαμβάνονται:

  1. Κοινωνικός Λειτουργός: για την υποδοχή, ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και για την ψυχοκοινωνική στήριξη αυτών.
  2. Ψυχολόγος: για ψυχοκοινωνική αξιολόγηση, άτυπη εξέταση ψυχικής κατάστασης, ψυχολογική στήριξη μέσω συνεδριών σε ωφελούμενους στο πλαίσιο Γνωσιακής – Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας.

Παράλληλα το Κέντρο Κοινότητας Θήρας διατηρεί κινητές μονάδες για την εξυπηρέτηση των νησιών: Ανάφης, Ίου, Σίκινου & Φολεγάνδρου, διοργανώνει δράσεις και ομιλίες, διασυνδέει τους πολίτες με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και τις υπηρεσίες που υλοποιούνται ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται και με άλλες δομές Κοινωνικής Στήριξης.

Το Κέντρο Κοινότητας Θήρας βρίσκεται στη Μεσαριά, δίπλα στον Κωτσόβολο και λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07:30-15:30. Επικοινωνία στα 2286033023 & 2286037036 και στο email kkthiras@thira.gov.gr.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here