Νέα διεθνής διάκριση για νεαρή πιανίστρια από τη Σαντορίνη

Μια ακόμη διάκριση πέτυχε η 9χρονη πιανίστρια Αγγελίνα (Αγγελική-Βασιλική) Τσιαντζή-Μαντέ, από τη Σαντορίνη, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό μουσικής Global Genius Music Competition, στο Λονδίνο.

Ο διαγωνισμός Global Genius Music Competition συγκεντρώνει πολύ μεγάλο αριθμό  ταλαντούχων παιδιών από ολόκληρο τον κόσμο και η Αγγελίνα συμμετείχε με τέσσερα πιανιστικά έργα τα οποία απαιτούν υψηλό επίπεδο δεξιοτεχνίας.

Στο παρακάτω βίντεο η Αγγελίνα παίζει στο πιάνο μια σύνθεση του Franz Liszt, ένα από τα έργα με τα οποία κατέκτησε την υψηλότερη θέση (για την ηλικιακή κατηγορία των 9-10 ετών) στον διαγωνισμό.

Είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο που κατακτά σε παγκόσμιο διαγωνισμό μέσα σε λίγους μήνες, καθώς είχε προηγηθεί ένα ακόμα το καλοκαίρι, σε άλλον διαγωνισμό, στην Περούτζια της Ιταλίας.

Η Αγγελίνα Τσιαντζή-Μαντέ γεννήθηκε το 2012 και είναι μαθήτρια της Δ’ Δημοτικού. Είναι μέλος μιας μουσικής οικογένειας και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 4 ετών, έχοντας ως πρότυπο τη μεγαλύτερη αδερφή της, τη 14χρονη Εβελίνα, που επίσης διακρίνεται σε διεθνείς διαγωνισμούς. Τα δύο κορίτσια έχουν ως καθηγητή πιάνου τον πατέρα τους Γιώργο Τσιαντζή, ο οποίος τους μετέδωσε την αγάπη του για το πιάνο και τις καθοδηγεί ώστε να εκφράζουν την έμφυτη μουσικότητά τους, καθώς εξελίσσονται τόσο καλλιτεχνικά όσο και δεξιοτεχνικά.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη