Νέα εγκύκλιος Υπ. Εργασίας για επιμόρφωση “Τεχνικού Ασφαλείας”

Με ανακοίνωσή του, το Επιμελητήριο Κυκλάδων ενημερώνει τα μέλη του πως έπειτα από συστηματικές προσπάθειες και παρεμβάσεις, εκδόθηκε από το Υπουργείο Εργασίας νέα εγκύκλιος με αρ. πρωτ. 61591/2677/31.12.2019, η οποία αφορά την επιμόρφωση σε θέματα “Τεχνικού Ασφαλείας” επιχειρήσεων Β’ και Γ’ κατηγορία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται:

“Με βάση τις διατάξεις της νέας εγκυκλίου δίνεται πλέον στο Επιμελητήριο Κυκλάδων η δυνατότητα να ξεκινήσει την υποβολή εκπαιδευτικών προγραμμάτων ώστε να ανταπεξέλθει στις 1700 αιτήσεις επιμόρφωσης που εκκρεμούν έως τώρα. Με την έκδοση της εγκυκλίου, το Επιμελητήριο Κυκλάδων υπέβαλε ήδη τα πρώτα τμήματα προς έγκριση και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών του ώστε να εξασφαλιστεί και να ολοκληρωθεί εγκαίρως η επιμόρφωση των εργοδοτών που απασχολούν ή πρόκειται να απασχολήσουν προσωπικό στην επιχείρησή τους εν όψει και της καλοκαιρινής σεζόν.

Οι νέοι όροι διεξαγωγής συμβάλλουν αναμφισβήτητα στην άμβλυνση των δυσκολιών που δημιουργεί η νησιωτικότητα, δίνουν τη δυνατότητα στους εργοδότες να ασκήσουν οι ίδιοι τα καθήκοντα του Τεχνικού Ασφαλείας και ανακουφίζουν έτσι οικονομικά εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις στα 24 νησιά των Κυκλάδων. Δίνεται πλέον το χρονικό περιθώριο που είναι απαραίτητο ώστε να διοργανωθεί ο αντίστοιχος αριθμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων Τεχνικού Ασφαλείας στο κάθε νησί.

Το γεγονός επίσης ότι έγιναν άμεσα αντιληπτές οι ιδιαίτερες συνθήκες της νησιωτικότητας και μειώθηκε το διάστημα υποβολής αιτήσεων για έγκριση των προγραμμάτων στις 60 από τις 90 ημέρες που ίσχυε αφήνει περισσότερο χρονικό διάστημα τόσο στις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου για να ενημερώσουν τα 19.000 μέλη του όσο και στις επιχειρήσεις-μέλη να οργανώσουν τη συμμετοχή τους στα προγράμματα είτε πριν την έναρξη της σεζόν, εξαιτίας της εποχικότητας της δραστηριότητας τους και του τόπου διαμονής τους σε διαφορετικά σημεία (το χειμώνα στην Αθήνα και το καλοκαίρι στα νησιά).”

Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα επιμορφωτικά προγράμματα σε θέματα τεχνικού ασφαλείας μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες (προθεσμίες, κόστη, έντυπο αίτησης κλπ.) εδώ.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη