17.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα επιστημονική έκδοση για τον οινικό τουρισμό από τη Δρα Μαριάννα Σιγάλα

Ένα βιβλίο χρήσιμο τόσο σε επιχειρηματίες του οινοτουρισμού όσο και σε μάνατζερ και διαχειριστές οινικών-τουριστικών προορισμών.

Share

Ο ανταγωνισμός στον οινικό τουρισμό οξύνεται συνεχώς χρόνο με το χρόνο, με νέες χώρες όπως η Κίνα, η Αγγλία, η Σουηδία να εμφανίζονται ως οινοπαραγωγικές και οινοτουριστικές. Ταυτόχρονα, ραγδαία εξελίσσεται και διαφοροποιείται και ο οινικός τουρίστας (π.χ. νέες αγορές όπως οικογένειες με μικρά παιδιά, μουσουλμάνοι που δεν καταναλώνουν αλκοόλ), ο όποιος πλέον αναζητά και απαιτεί νέες οινικές εμπειρίες και έχει διαφορετικά κίνητρα και ανάγκες εμπλοκής στον οινοτουρισμό.

Σε αυτό το άκρως διεθνώς ανταγωνιστικό και δυναμικό περιβάλλον, η ψηφιοποίηση και η καινοτομία αποτελούν αναγκαία εργαλεία όχι μόνο ανταγωνιστικής στρατηγικής αλλά και επιβίωσης. Σε συνδυασμό, με τις συνεχόμενες κρίσεις που έχουν βομβαρδίσει και θα συνεχίσουν να βομβαρδίζουν την (οινική) τουριστική βιομηχανία και οικονομία, η καινοτομία και οι τεχνολογίες αποτελούν εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να γίνουν πιο ευέλικτες, προσαρμόσιμες και ελαστικές σε όποιες επικείμενες αλλαγές.

Η Μαριάννα Σιγάλα για την ευτυχία ως παράμετρο του τουρισμούΤο νέο βιβλίο για τον οινικό τουρισμό, με τίτλο “Technology Advances and Innovation in Wine Tourism – New Managerial Approaches and Cases” από την Δρα Μαριάννα Σιγάλα πραγματεύεται ακριβώς αυτές τις δύο αναγκαίες “ικανότητες” ψηφιακού μετασχηματισμού και καινοτομίας και σε μικρο-επίπεδο (επίπεδο οινικής επιχείρησης) και σε μακρο-επίπεδο (επίπεδο οινικού τουρισμού). Παραδείγματα και καλές πρακτικές αναλύονται από όλον τον κόσμο από νέες χώρες (π.χ. Σουηδία) και παλιές χώρες (π.χ. Γαλλία, Ελλάδα-Σαντορίνη) του οινικού κόσμου.

Στο βιβλίο δίνονται παραδείγματα οινικών επιχειρήσεων και προορισμών που έχουν αξιοποιήσει μια μεγάλη γκάμα νέων τεχνολογιών όπως κοινωνικά δίκτυα, κινητά τηλέφωνα και εφαρμογές, επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα σε διάφορες εφαρμογές, όπως mobile apps για τη διευκόλυνση των οινικών τουριστών να σχεδιάζουν/ αγοράζουν οινικές εμπειρίες καθώς και να προβάλουν οινικούς προορισμού, GPS συστήματα για την πλοήγηση αλλά και για την “παρακολούθηση”, κατανόηση και διαχείριση της κινητικότητας του οινικού τουρίστα σε οινικές περιοχές για καλύτερο και προσωποποιημένο μάρκετινγκ και διαχείριση συνωστισμού, επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα για phygical (physical and digital) οινικές εμπειρίες σε οινοποιία, αλλά και για την καλύτερη επικοινωνία και προώθηση οινικών προορισμών σε αγορές στόχους.

Σε διεθνές επίπεδο αναπτύσσεται και εξελίσσεται μια τεράστια βιομηχανία wine tech και η οποία δίνει νέες και δυναμικές προοπτικές ανέλιξης και μετασχηματισμού του κλάδου. Σε χώρες όπου κυβερνήσεις έχουν καταλάβει την σημασία για την εθνική / τοπική τους οικονομία αλλά και για τη δημιουργία συνεργειών και πολλαπλασιαστικών δυνάμεων μεταξύ του κλάδου της τεχνολογίας και οίνου, προωθούνται και υποστηρίζονται ενέργειες υποστήριξης αυτού, π.χ. La Wine tech στη Γαλλία και FOMENT στη Νότια Αυστραλία.

Στο πλαίσιο αυτό, το βιβλίο αναλύει και υποστηρίζει πόσο αναγκαίο είναι να αναπτυχθεί η καινοτομία στον οινοτουρισμό, ενθαρρύνοντας και καλλιεργώντας συνέργειες μεταξύ διάφορων ετέρων και κλάδων σε επίπεδο οινικού οικοσυστήματος, π.χ. συνέργειες μεταξύ κλάδου υγείας και οίνου (wine spa tourism, well-ness and wine tourism), εκπαίδευσης-έρευνας και οινικής-τουριστικής βιομηχανίας, fintech, high tech sectors και οινο-τουρισμού (metaverse wine tourism, blockchain, NFTs etc).

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή από τον εκδοτικό οίκο Spinger εδώ.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη