Σαντορίνη: Νέα εποχή για τα εστιατόρια Assyrtico και Κουκούμαβλος

Ο κήπος του νέου Assyrtico

Αλλαγές έφερε το 2016 στα γνωστά εστιατόρια Assyrtico και Κουκούμαβλος, στα Φηρά.

Ύστερα από 5 χρόνια λειτουργίας, το Assyrtico μεταφέρθηκε από τον 1ο όροφο του κτηρίου Σαμούρκα, στο κέντρο των Φηρών, στο ισόγειο του ίδιου κτηρίου, εκεί που μέχρι πέρσι στεγαζόνταν το καφέ Αίγλη. Τα γευστικά του πιάτα μπορεί πλέον κανείς να τα απολαμβάνει στον δροσερό του κήπο σε έναν χώρο γεμάτο δέντρα και φυτά.

Η κουζίνα του παραμένει ελληνική / μεσογειακή, ο κατάλογος κρασιών περιλαμβάνει σχεδόν 100 ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ η αγάπη για τα ντόπια και ελληνικά προϊόντα είναι εμφανής για ακόμη μια χρονιά. Παράλληλα με το εστιατόριο, ο χώρος λειτουργεί από νωρίς το πρωί και όλη μέρα για πρωινά, ελαφριά σνακ και καφέ, ενώ μετονομάζεται πλέον σε Assyrtico Wine Restaurant Café.

Το εμβληματικό εστιατόριο Κουκούμαβλος, το “μεγάλο αδερφάκι” του Assyrtico, μεταφέρθηκε κι αυτό με τη σειρά του στον 1ο όροφο του ίδιου κτηρίου. Αν και η μετακόμιση σήμανε το τέλος μιας 18χρονης πορείας στο γνωστό καπετανόσπιτο, το ιδιαίτερο ντεκόρ και στυλ του Κουκούμαβλου «έδεσε» αμέσως με το ιστορικό αρχοντικό που πλέον τον φιλοξενεί, δημιουργώντας την εντύπωση ότι ανέκαθεν στεγαζόταν εκεί.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη