20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα εποχή για τον Κουκούμαβλο

Share

Μετά από απουσία τριών ετών από τον γαστρονομικό χάρτη της Σαντορίνης, το ιστορικό και πολυβραβευμένο εστιατόριο Κουκούμαβλος, διάσημο για την καινοτόμο και τολμηρή ελληνοκεντρική fusion κουζίνα του σεφ Νίκου Πουλιάση, ξανανοίγει τις πόρτες του, αυτή τη φορά μέσα στο πολυτελές ξενοδοχείο Katikies Chromata, στο Ημεροβίγλι.

Katikies Chromata

Ο Κουκούμαβλος γεννήθηκε το 1989, σε μία Σαντορίνη πολύ διαφορετική από αυτή που σήμερα γνωρίζουμε, όταν ένας νέος αλλά ιδιαίτερα ταλαντούχος και τολμηρός σεφ, ο Νίκος Πουλιάσης, αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να ανοίξει το δικό του εστιατόριο, αρχικά στην Οία και αργότερα στα Φηρά, διαγράφοντας τελικά μια θαυμαστή 30ετή πορεία στον χώρο του fine dining στο νησί.

Ο Νίκος Πουλιάσης ήταν αυτοδίδακτος, όμως κάποιες φορές το πηγαίο ταλέντο και η αγάπη για τη μάθηση μπορεί να αποδειχθούν εξίσου σημαντικά με τα πτυχία. Η sui generis κουζίνα του, οι τολμηροί συνδυασμοί του, η καινοτόμος σκέψη του και οι διαρκείς πειραματισμοί του προσέφεραν στους επισκέπτες ένα μοναδικό οπτικό και γευστικό ταξίδι και στο εστιατόριο πολυάριθμα βραβεία.

Σήμερα, το εμβληματικό εστιατόριο της Σαντορίνης εντάσσεται πλέον στον Όμιλο Katikies και βρίσκει το νέο του σπίτι στο Katikies Chromata. “Η μακρά και στενή φιλία του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι, executive chef του Ομίλου Katikies, και του εξαιρετικού σεφ Νίκου Πουλιάση επισφραγίζεται μέσα από αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική για το γαστρονομικό τοπίο της Σαντορίνης συνεργασία, που έρχεται να ανεβάσει τον πήχη του κυκλαδίτικου fine dining και να ξαναδώσει στον Κουκούμαβλο τη θέση του μεταξύ των κορυφαίων εστιατορίων της Ελλάδας”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Όμιλος Katikies.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη