Σαντορίνη: Νέα κατεπείγουσα ανάθεση για τη διάστρωση του ΧΑΔΑ

Η επιχείρηση “LM CONSTRUCTION AKTE” θα εξακολουθήσει να παρέχει χωματουργικές εργασίες για τη διάστρωση του ΧΑΔΑ Σαντορίνης, έναντι 442.680 € (με ΦΠΑ) για διάστημα 140 ημερών. Η διαδικασία της ανάθεσης έγινε, λόγω κατεπείγοντος, με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση.

Στα τέλη Μαρτίου οπότε η κατάσταση στον ΧΑΔΑ είχε φτάσει σε πολύ οριακό σημείο, είχε ανατεθεί και πάλι με την ίδια διαδικασία, αρχικά για 40 ημέρες, μέχρι τις 9/5/23, στην εν λόγω εταιρεία η υπηρεσία των χωματουργικών εργασιών στον χώρο, έναντι 140.4690,40 ευρώ.

Ενόψει της νέας ανάθεσης, στις αρχές Μαΐου ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας σε εισήγησή του προς την Οικονομική Επιτροπή ανέφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

“Η κατάσταση στον ΧΑΔΑ σημείωσε αισθητή βελτίωση. Οι λόγοι όμως που προκαλούν το πρόβλημα εξακολουθούν να υφίστανται και το πρόβλημα θα επανέλθει σε μεγαλύτερη διάσταση, εάν μεσολαβήσει έστω και ελάχιστος χρόνος χωρίς την εκτέλεση των καθημερινών εργασιών επικάλυψης και διάστρωσης των εισερχομένων στο ΧΑΔΑ απορριμμάτων. Είναι επομένως επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε σε νέα ανάθεση της υπηρεσίας “χωματουργικών εργασιών διάστρωσης του χώρου διάθεσης απορριμμάτων”, με τη διαδικασία της περ. γ’, της παρ. 2 ,του άρθρου 32 του ν. 4412 /2016. Την εφαρμογή της συγκεκριμένης διαδικασίας ανάθεσης μας επιτρέπει πλέον η διάταξη του άρθρου 93 του ν. 50 43 /2023, η οποία ψηφίστηκε πρόσφατα από την Ελληνική Βουλή και αφορά αποκλειστικά τη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη διάταξη: “προς το σκοπό της κάλυψης εκτάκτων αναγκών διαχείρισης απορριμμάτων και προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατά την τουριστική περίοδο και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 30ης092023 ο Δήμος Θήρας δύναται να αναθέτει υπηρεσίες διενέργειας παντός τύπου χωματουργικών εργασιών του Δήμου Θήρας κατά τη διαδικασία της περ. γ‘ της παρ. 2 του άρθρου 32 του ν. 4412/2016 (Α’147), κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης εθνικής διάταξης”.

Η Οικονομική Επιτροπή αρχικά ενέκρινε την προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, τις τεχνικές προδιαγραφές της υπηρεσίας και συγκρότησε την τριμελή επιτροπή διαπραγμάτευσης, ενώ λίγες ημέρες μετά, στις 12/5, ενέκρινε το πρακτικό της επιτροπής διαπραγμάτευσης, αναθέτοντας την υπηρεσία στην LM CONSTRUCTION AKTE.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη