14 νέα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα

H επιδημία του φόβου είναι χειρότερη από τον κοροναϊό

Στα 45 έχουν ανέλθει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, όπως ανέφερε στην σημερινή (6/3) ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας. Σήμερα ανακοινώθηκαν 14 νέα κρούσματα με ήπια ή ελάχιστη συμπτωματολογία.

Οι 11 εκ των νέων ασθενών είναι συνταξιδιώτες του 66χρονου από την Ηλεία που νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση, ενώ οι υπόλοιποι τρεις είναι επαφές των ανθρώπων που επέστρεψαν από την Αίγυπτο και το Ισραήλ πριν από μερικές ημέρες.

Όπως ανακοινώθηκε, τα μέτρα που αφορούν στους τρεις πληττόμενους νομούς, Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου παρατείνονται μέχρι συμπληρώσεως δύο εβδομάδων όποτε και θα επανεκτιμηθούν. Επιπροσθέτως, αναστέλλονται μέχρι νεοτέρας όλες οι οργανωμένες εκδρομές, από και προς τις πληττόμενες περιοχές. Σε ό,τι αφορά στις αθλητικές ομάδες που προέρχονται από τους τρεις νομούς και πραγματοποιούν εκτός έδρας αγώνες, αυτοί θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών, μέχρι νεοτέρας.

Σχετικά με τις οργανωμένες εκπαιδευτικές εκδρομές εξωτερικού, παρατείνονται τα μέτρα αναστολής τους και μετά τις 13 Μαρτίου και μέχρι νεοτέρας.

Όπως επισήμανε ο κος Τσιόδρας, αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε ενδείξεις για διασπορά της νόσου στην κοινότητα και μετάδοση της νόσου από μη γνωστή πηγή, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

“Επαναλαμβάνω ότι η επιδημία του φόβου είναι χειρότερη από τον κοροναϊό. Χρειάζεται ψυχραιμία από όλους μας. Να δούμε και να συνεχίσουμε να βλέπουμε με ηρεμία τα πράγματα και να μη σπείρουμε μία επιδημία πανικού, η οποία θα έχει τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος” συμπλήρωσε ολοκληρώνοντας την ενημέρωσή του προς τους δημοσιογράφους.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη