Νέα σεμινάρια ξυλογλυπτικής τον Μάρτη στη Σαντορίνη

xyloglyptikiΝέα σεμινάρια ξυλογλυπτικής για αρχάριους και προχωρημένους θα υλοποιηθούν από τον Μάρτη στη Σαντορίνη από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ. Ελίχρυσος και το ΚΕΚ Γεννηματάς ΑΕ, στο πλαίσιο του έργου “Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ανέργων, Εργαζομένων και Αυτοαπασχολούμενων στον Ν. Κυκλάδων”.

Το  σεμινάριο ξεκινά με την ιστορία τις ξυλογλυπτικής και συνεχίζει με την γνωριμία των εργαλείων (σκαρπέλα, σγρόπιες, λούκια κτλ) και την εφαρμογή πάνω στο ξύλο. Επομένη φάση είναι το σχέδιο του θέματος, πχ μιας μαργαρίτας, το τακάρισμα και το ξεφοντάρισμα, ώστε να ξεκινήσει το σκάλισμα. Σε όλη αυτή τη διαδικασία οι μαθητές μαθαίνουν να δουλεύουν όλα τα εργαλεία. Για το τέλος μένει το φινίρισμα, με το τρίψιμο και βάψιμο του θέματος. Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι μαθητές μέσα σε ένα αριθμό ωρών και ημερών, να έχουν δει και εφαρμόσει από το Α έως το Ω την ξυλογλυπτική πάνω σε ένα θέμα.

Το τμήμα αρχαρίων ξεκινά την Τρίτη 3 Μαρτίου και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη 18:00-20:00.

Το τμήμα των προχωρημένων ξεκινά την Πέμπτη 5 Μαρτίου και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη 20:00-22:00.

Τα μαθήματα θα έχουν διάρκεια 30 διδακτικές ώρες (7 εβδομάδες) και θα γίνονται στον χώρο του Επαρχείου Θήρας με εκπαιδευτή τον κ. Χρήστο Αντωνιάδη.

Αιτήσεις συμμετοχής στο: www.katartisi-pnai.gr | Πληροφορίες στο τηλ. 2281085900


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη