16.1 C
Santorini
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”: Νέες εντάξεις τεσσάρων έργων σε νησιά των Κυκλάδων

Μεταξύ αυτών και η "Βελτίωση υποδομών και διαχείριση λυμάτων ΔΕΥΑ Θήρας" του Δήμου Θήρας, ύψους 2.000.000 €

Share

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, εντάσσονται προς χρηματοδότηση στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, 89 έργα συνολικού ύψους 162,6 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και τέσσερα μεγάλα έργα σε νησιά των Κυκλάδων. Πιο συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα εντάσσονται τα έργα:

  • “Αξιοποίηση του Πολιτιστικού Κέντρου” του Δήμου Ανάφης, ύψους 308.264 €
  • “Προσεισμικός έλεγχος κτιρίων” του Δήμου Άνδρου, ύψους 32.240 €
  • “Βελτίωση υποδομών και διαχείριση λυμάτων ΔΕΥΑ Θήρας” του Δήμου Θήρας, ύψους 2.000.000 €
  • “Διαχείριση λυμάτων για τη βιώσιμη ανάπτυξη” του Δήμου Φολεγάνδρου, ύψους 3.700.000 €
Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Σε ό,τι αφορά στο έργο της Σαντορίνης, αυτό εντάχθηκε στον Άξονα “Περιβάλλον” του προγράμματος. Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Δήμου Θήρας και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το έργο αφορά στη βελτίωση, επέκταση και ολοκληρωμένη διαχείριση των υφιστάμενων υποδομών αποχέτευσης της ΔΕΥΑ Θήρας και περιλαμβάνει δύο κύρια υποέργα:

Υποέργο 1 (1.165.000€): Επέκταση και αντικατάσταση (σε σημεία που απαιτείται) του δικτύου αποχέτευσης στον συνεκτικό ιστό του οικισμού του Καμαρίου. Παράλληλα, και στο πλαίσιο της συνέργειας δικτύων, στα τμήματα που θα κατασκευασθεί το νέο δίκτυο αποχέτευσης θα γίνει: (α) η εγκατάσταση δικτύου “γκρίζου” νερού (επανάχρηση εκροής ΕΕΛ Καμαρίου) και (β) η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης.
Υποέργο 2 (1.375.000€): Εγκατάσταση δικτύου “γκρίζου” νερού και εκσυγχρονισμός των υποδομών παροχής “γκρίζου” νερού (ΕΕΛ Καμαρίου), καθώς και επέκταση του δικτύου ύδρευσης στο πλαίσιο της συνέργειας των δικτύων, στην περιοχή του Καμαρίου.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη