Νέες συλλήψεις στο αεροδρόμιο – Και Έλληνας διακινητής στην τσιμπίδα του νόμου

elliniki_astynomia_logoΜε αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι συλλήψεις αλλοδαπών που επιχειρούν να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο της Σαντορίνης και άλλων νησιών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Ωστόσο, τη Δευτέρα 18/5/2015 συνελήφθη στη Σαντορίνη και ένας Έλληνας διακινητής.

Συμφωνα με σχετική ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ν. Αιγαίου, το βράδυ της Δευτέρας συνελήφθησαν από αστυνομικούς του ΑΤ Θήρας, ένας 53χρονος ημεδαπός και ένας 26χρονος υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς και πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από την Ελληνική Αστυνομία για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών εντοπίσθηκαν οι κατηγορούμενοι στο αεροδρόμιο της Θήρας και διαπιστώθηκε ότι ο 53χρονος συνόδευε, έναντι αμοιβής τον 26χρονο ώστε να αποφύγει τους αστυνομικούς ελέγχους και να επιβιβαστεί παράνομα σε πτήση για Γερμανία, κάνοντας χρήση εξ ολοκλήρου πλαστού δελτίου ελληνικής ταυτότητας.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά περίπτωση:
•       Το πλαστό δελτίο ταυτότητας
•       Δύο κάρτες επιβίβασης
•       Δύο  κινητά τηλέφωνα
•       Το χρηματικό ποσό των 530 ευρώ ως προερχόμενο από εγκληματική δραστηριότητα (διακίνηση αλλοδαπού)

Επίσης, στο αεροδρόμιο του νησιού συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης 19/5/2015 άλλοι δυο υπήκοοι Συρίας ηλικίας 37 και 45 ετών, οι οποίοι κάνοντας χρήση διαβατηρίων βρετανικών αρχών, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ιταλία. Τα πλαστά διαβατήρια και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη