Νεκρή φάλαινα ξεβράστηκε στην καλντέρα της Σαντορίνης

Νεκρή φάλαινα (φυσητήρας) μήκους περίπου οκτώ μέτρων έχει ξεβραστεί σε εξαιρετικά δύσβατη ακτή της καλντέρας της Σαντορίνης, στην ευρύτερη περιοχή του Ακρωτηρίου.

Σε παρόμοιες περιπτώσεις οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρούν σε υγειονομική ταφή του κήτους, αφού προηγηθούν κτηνιατρικές εξετάσεις για να εξακριβωθούν οι αιτίες θανάτου. Να σημειώσουμε όμως ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση το σημείο όπου βρίσκεται η φάλαινα είναι προσβάσιμο μόνο από τη θάλασσα και σε συνδυασμό με το μεγάλο βάρος της καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την περισυλλογή της.

Στην ειδησεογραφία συναντά κανείς αρκετές περιπτώσεις όπου νεκρές φάλαινες έχουν ξεβραστεί σε ακτές ανά τον πλανήτη. Στην Ελλάδα, τα πιο γνωστά σχετικά πρόσφατα περιστατικά έγιναν τον Ιούνιο του 2016, όταν νεκρή φάλαινα βρέθηκε στο νησάκι Χρυσή της Ιεράπετρας στην Κρήτη, τον Φεβρουάριο του 2014 στα Φιλιατρά της Μεσσηνίας και παλιότερα, τον Σεπτέμβριο του 2011 στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου. Μαζικός εκβρασμός νεκρών φαλαινών-ζιφιών είχε συμβεί στην Κέρκυρα, τον Δεκέμβριο του 2011.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here