17.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Νέο δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό του μέλλοντος σε έξι μήνες – βίντεο

Share

Δεκαετές σχέδιο για τον ελληνικό τουρισμό με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από σύσκεψη που είχε σήμερα (25/7) στο Υπουργείο Τουρισμού με τον Υπουργό Χάρη Θεοχάρη, τον Υφυπουργό Μάνο Κόνσολα και τον ΓΓ του υπουργείου Κωνσταντίνο Λούλη. Οι τρεις άξονες του σχεδίου, το οποίο θα εκπονηθεί μέσα στο επόμενο εξάμηνο σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού, είναι: ανταγωνιστικότητα, καινοτομία, βιωσιμότητα.

Στην ατζέντα της συνάντησης υπήρχαν ακόμα τα θέματα των βραχυχρόνιων μισθώσεων, της τουριστικής εκπαίδευσης και του ΕΟΤ.

Αναλυτικά η δήλωση του κου Μητσοτάκη έχει ως εξής:

“Συνεχίζω τον κύκλο των επισκέψεων στα Υπουργεία. Επισκεπτόμενος σήμερα το Υπουργείο Τουρισμού, θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη, καλή επιτυχία στην ηγεσία του Υπουργείου σας, στον Υπουργό, τον Υφυπουργό, τον Γενικό Γραμματέα. Να σας πω ότι περιμένω, όχι μόνο εγώ, αλλά ολόκληρη η κοινωνία και η οικονομία πολλά από αυτούς, καθώς ο τουρισμός αποτελεί τον μεγαλύτερο κλάδο της χώρας και έναν κλάδο στον οποίον η Ελλάδα διαθέτει αναμφισβήτητα και σε έναν βαθμό αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Η χώρα χρειάζεται ένα δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό του μέλλοντος, ο οποίος θα δίνει έμφαση, όπως σωστά ανέφερε ο Υπουργός, στην ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία, αλλά και τη βιωσιμότητα. Δεν νοείται σήμερα τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα το οποίο να μη βάζει την προστασία του περιβάλλοντος σε απόλυτη προτεραιότητα. Το σχέδιο αυτό θα έχει εκπονηθεί εντός του επόμενου εξαμήνου σε συνεργασία με τους φορείς του Τουρισμού. Θέλουμε τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος ήταν αυτός που κράτησε όρθιο τον ελληνικό τουρισμό τα χρόνια της κρίσης, στην εκπόνηση του νέου προγράμματος για τον ελληνικό τουρισμό.

Το Υπουργείο Τουρισμού είναι εκ των πραγμάτων ένα Υπουργείο οριζόντιο, το οποίο είναι υποχρεωμένο να συνεργάζεται με πολλά άλλα Υπουργεία για να μπορεί να υλοποιεί σημαντικές στρατηγικές δράσεις όσον αφορά τον τουρισμό. Και η δική μας η δουλειά είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα γίνουν, επιτέλους, στη χώρα πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ ως σήμερα. Και γι’ αυτό και θέτουμε ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα, ξεκάθαρους στόχους και περιμένουμε από τα αρμόδια Υπουργεία να τους υλοποιήσουν.

Εύχομαι και πάλι καλή δύναμη στην ηγεσία του Υπουργείου. Να τελειώσει αυτή η τουριστική περίοδος όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένα και να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας για να κάνουμε την Ελλάδα αυτό που πραγματικά της αξίζει, όχι μόνο για τους κατοίκους της, για τους Έλληνες, αλλά και για τα δεκάδες εκατομμύρια που την επισκέπτονται κάθε χρόνο και οι οποίοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έρχονται σε έναν τόπο πανέμορφο, με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, στον οποίον θα περάσουν πολύ ωραία και τον οποίον θα θέλουν να επισκεφθούν και πάλι στο μέλλον”.

Με τη σειρά του, ο Υπουργός Τουρισμού δήλωσε:

“Είχαμε μια πολύ γόνιμη συνεργασία με τον πρωθυπουργό. Του παρουσιάσαμε τα ζητήματα του τουρισμού. Πήραμε τις κατευθύνσεις του με στόχο να έχουμε ένα τουριστικό προϊόν με βιωσιμότητα, καινοτομία και ανταγωνιστικότητα. Συζητήσαμε για 10ετές πλάνο στον τουρισμό το οποίο θα εκπονήσει το υπουργείο μας σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού ώστε να έχουμε μια συνολική προσέγγιση στην προσφορά, στην ζήτηση, στην “ταυτότητα” της χώρας και στις υποδομές.

Αναφερθήκαμε σε ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για την βραχυχρόνια μίσθωση. Συζητήσαμε και για το πολύ σημαντικό ζήτημα της τουριστικής εκπαίδευσης που πρέπει να είναι παγκόσμιας κλάσης δηλαδή αντίστοιχου επιπέδου του τουρισμού που έχουμε. Επίσης, μιλήσαμε για τον ΕΟΤ που σε νέες βάσεις θα συνεργαστεί και με τον ιδιωτικό τομέα ώστε να έχουμε ένα πλαίσιο προβολής και διαφήμισης της χώρας μας  το οποίο πρέπει να είναι σύγχρονο, ευέλικτο και να περνά το μήνυμα για την Ελλάδα, στους ανθρώπους που θέλουμε να έλθουν στη χώρα μας”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη