24.2 C
Santorini
Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Σαντορίνη: Νέο διεπιστημονικό κέντρο για το παιδί και την οικογένεια “Σκέψη & Πράξη”

Ημέρες γνωριμίας το Σαββατοκύριακο 25-26 Σεπτεμβρίου

Πρωτοσέλιδα

Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες και στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τα ποσοστά παιδιών με διαταραχές στην επικοινωνία, στο λόγο, την κίνηση και με χαρακτηριστικά αυτισμού, ανέρχονται σε 8 στα 100-150 και έχουν αυξητική τάση. Το γεγονός αυτό κατατάσσει τις αναπτυξιακές διαταραχές ως ένα από τα πιο συχνά παιδιατρικά προβλήματα που υποεκτιμώνται διεθνώς.

“Με αυτήν την παραδοχή οραματιστήκαμε να οργανώσουμε στο νησί της Σαντορίνης και την ευρύτερη περιοχή, μια κυψέλη ειδικών θεραπειών για παιδιά, εφήβους και την οικογένεια, βάσει αντίστοιχων πρότυπων δομών στην Ευρώπη και την Αμερική. Έτσι, δημιουργήσαμε ένα Διεπιστημονικό Κέντρο για το παιδί και την οικογένεια “Σκέψη και Πράξη” στην Έξω Γωνιά της Σαντορίνης”, αναφέρει η ιδρυτική ομάδα του Κέντρου.

Το Διεπιστημονικό Κέντρο ίδρυσε και συντονίζει επιστημονικά μια ομάδα ειδικών στον χώρο της παιδικής υγείας και εκπαίδευσης, οι παιδίατροι Καλλιόπη Καραμολέγκου και Αναστασία Μπαρμπούνη και η παιδαγωγός Μαργαρίτα Ζαχαριουδάκη.

Η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται διασφαλίζεται από μια εναρμονισμένη διεπιστημονική ομάδα, η οποία συνεργάζεται με ιατρούς, ειδικούς θεραπευτές, εκπαιδευτικούς και πάνω από όλα με τους ίδιους τους γονείς, προκειμένου να επιτευχθούν οι θεραπευτικοί και εκπαιδευτικοί στόχοι, όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Η επιστημονική κατάρτιση της ομάδας του Διεπιστημονικού Κέντρου για το Παιδί και την Οικογένεια “Σκέψη & Πράξη” στη Σαντορίνη και τα ειδικά προγράμματα, με βάση όλες τις τελευταίες εξελίξεις στους κλάδους των μαθησιακών δυσκολιών και αναγκών, οδήγησαν στη δημιουργία μιας σειράς προγραμμάτων για την έγκαιρη διάγνωση αλλά και την πλήρη αποκατάσταση των αναγκών του παιδιού. Σχεδιάστηκαν προγράμματα λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, αισθητηριακής ολοκλήρωσης, ειδικής αγωγής, πρώιμης παρέμβασης, ψυχολογικής ενίσχυσης, συμβουλευτικής γονέων, καθώς και σχολικής προετοιμασίας των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου. 

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου στεγάζεται το Διεπιστημονικό Κέντρο για το Παιδί και την Οικογένεια “Σκέψη & Πράξη” προσφέρει μια οικεία και φιλική ατμόσφαιρα που ευνοεί την εκπαίδευση των παιδιών. Το Κέντρο διαθέτει σύγχρονο, πλήρως ενημερωμένο και πλούσιο θεραπευτικό και εκπαιδευτικό υλικό.

Με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του Διεπιστημονικού Κέντρου για το Παιδί και την Οικογένεια “Σκέψη & Πράξη”, ο χώρος θα είναι ανοιχτός για γνωριμία το Σαββατοκύριακο 25-26 Σεπτεμβρίου από τις 11:00 έως και τις 20:00. Όλοι οι συνεργάτες είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν τον υψηλό αγαθό της παιδικής υγείας με βάση τις αρχές της συνεργασίας, του διαλόγου και του αμοιβαίου σεβασμού προς την οικογένεια.

“Θέλουμε τα παιδιά μας, που ενσαρκώνουν την ελπίδα και το μέλλον του τόπου μας, με τη βοήθειά μας, να επιδοθούν στον ωραίο αγώνα της πολύπλευρης διεπιστημονικής προσέγγισής των θεραπειών με κέφι και χαρούμενη διάθεση, οπλίζοντας τον εαυτό τους με ενθουσιασμό και επιμονή για να αποκομίσουν, στο τέλος του προγράμματος, τους πλούσιους καρπούς της προσπάθειάς τους”, σημειώνουν οι επιστημονικά υπεύθυνες του Κέντρου, η παιδίατρος και τ. Διευθύντρια Παίδων Αγ. Σοφία κα Καλλιόπη Καραμολέγκου, η παιδίατρος και Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής κα Αναστασία Μπαρμπούνη και η παιδαγωγός Μαργαρίτα Ζαχαριουδάκη.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2286030002, 6981010001 και εδώ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή ειδήσεων

Συνεχίζουν και τον Μάιο ψηλότερα από το 2019 οι διεθνείς αφίξεις στο Νότιο Αιγαίο

Με θετικό πρόσημο συνεχίζεται η τουριστική περίοδος για το Νότιο Αιγαίο, καθώς το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου έκλεισε, όπως...