20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας

Share

Ο πλοίαρχος Γιώργος Κουμπενάς, επικεφαλής των επιχειρήσεων των εταιρειών Celestyal Cruises and Optimum Shipmanagement Services S.A, είναι ο νέος Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν κατά την πρόσφατη ετήσια τακτική γενική της συνέλευση. Επίσης, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΚΦΝ, Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Γεράσιμος Κανακάρης, πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Λεμβούχων Θήρας.

Αναλυτικά η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Κουμπενάς Γεώργιος
Αντιπρόεδρος: Κανακάρης Γεράσιμος
Αντιπρόεδρος: Ευσταθίου Ιωάννης
Γενικός Γραμματέας: Βερναρδάκης Δημοσθένης
Ταμίας: Γκάζικας Βασίλειος
Μέλη (με αλφαβητική σειρά): Αλμπέρτης Σπυρίδων, Βενετόπουλος Διογένης, Ζολώτας Σπυρίδων, Μαντζαφός Μιχαήλ, Μπέκος Δημήτριος, Πολυχρονόπουλος Ιωάννης, Παππούς Νικόλαος

Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, τα μέλη της ΕΕΚΦΝ ενημερώθηκαν επί των πεπραγμένων του 2020. Παράλληλα, παρουσιάστηκε η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής για την οικονομική διαχείριση 2020, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2021 και εξελέγη τριμελής εξελεγκτική επιτροπή για τον έλεγχο διαχείρισης 2021.

“Είμαι βέβαιος ότι, με την εμπειρία που έχουμε στα ποικίλα θέματα που αφορούν τον κλάδο αυτόν του θαλάσσιου τουρισμού, θα συνεχίσουμε τον αγώνα, σύμφωνα με τα προγράμματα δράσης, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε την επίλυση θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πλοίων αλλά και των διαχειριστριών εταιρειών, σύμφωνα πάντα με τις εξελίξεις της εποχής, τη τεχνολογική ανάπτυξη και αυτά που επιβάλλει η ελεύθερη αγορά στον διεθνή στίβο”, δήλωσε στην ομιλία του προς τα μέλη του ΔΣ ο νέος Πρόεδρος, Γιώργος Κουμπενάς.

Όπως πρόσθεσε, στη σύνθεση των μελών της Ένωσης περιλαμβάνονται εκπρόσωποι από όλους τους χώρους δραστηριότητας, που συμβάλλουν στην λειτουργία του πολυδιάστατου αυτού κλάδου του θαλάσσιου τουρισμού, την κρουαζιέρα, γεγονός που συνδράμει τα μέγιστα στην λειτουργία του όλου μηχανισμού που ξεκινάει από τις διαχειρίστριες εταιρείες και επεκτείνεται στην λειτουργία των πλοίων, την εξυπηρέτηση αυτών, καθώς και των εκατομμυρίων επιβατών-τουριστών που μεταφέρονται με αυτά, στους 50 προορισμούς-λιμένες της χώρας.

“Σήμερα, που ζούμε δύσκολες καταστάσεις, ένεκα της πανδημίας, η λήψη νέων επιπρόσθετων μέτρων στον τομέα δραστηριότητας μας είναι επιβεβλημένη, για να είναι ασφαλής η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην χώρα μας”, συμπλήρωσε ο κος Κουμπενάς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει σύντομα, προκειμένου να εξετάσει επείγοντα θέματα που αφορούν την ετοιμότητα των λιμένων, καθώς και των μέτρων που πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να προχωρήσουν προς υλοποίηση. “Η προσπάθειά μας, για τη θέσπιση καθεστώτος προσέλκυσης των πλοίων, θα είναι πάντα στις προτεραιότητες, προκειμένου να επιστρέψουν στο Εθνικό Νηολόγιο”, κατέληξε ο κος Κουμπενάς.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar after sunset

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη