Νέο εικαστικό εργαστήριο για παιδιά από το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης

eikastiko_ergastirio_saf«Τα παιδιά γνωρίζουν τον Henri Μatisse δημιουργώντας ένα κολάζ» είναι το θέμα του 3ου εκπαιδευτικού εικαστικού εργαστηρίου που θα διοργανώσει το “Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης” στις 7-8 Φεβρουαρίου. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού που αγαπούν την εικαστική τέχνη και έχει σκοπό τη γνωριμία και την εξοικείωση των παιδιών με την σύγχρονη τέχνη, και πιο συγκεκριμένα με την τεχνική του κολάζ. Εισηγήτριες θα είναι η κα Μαρία Βασαριώτου, ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων και η κα Ελένη Παλλέ, εικαστική θεραπεύτρια.

Τα παιδιά θα γνωρίσουν τον Henri Matisse και το έργο του μέσα από τη προβολή οπτικού υλικού. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση, δίνοντας έμφαση στις φόρμες και τα μοτίβα που χρησιμοποιεί ο ζωγράφος στις απεικονίσεις του όπως οι ανθρώπινες φιγούρες, τα πουλιά, τα ψάρια, η φύση κ.α).

Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία τους και σε κάθε εργαστήριο θα συμμετέχουν το πολύ 15 παιδιά. Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Για παιδιά τάξεων: Δ-Ε-Στ’ Δημοτικού
Ώρες: α’ τμήμα 16.00-17.30 Προσέλευση 15.45
Ώρες: β’ τμήμα 18.00-19.30 Προσέλευση 17.45

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Για παιδιά τάξεων: A-Β-Γ Δημοτικού
Ώρες: α’ τμήμα 10.30-12.00 Προσέλευση 10.15
Ώρες: β’ τμήμα 12.30-14.00 Προσέλευση 12.15

Κόστος συμμετοχής: 6 ευρώ ανά εργαστήριο

Ο περιορισμένος αριθμός θέσεων καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή των παιδιών στο εργαστήριο, χωρίς την προηγούμενη και έγκαιρη δήλωση συμμετοχής.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη