20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέο φωτογραφικό λεύκωμα: “Σπύρος Μελετζής – Σαντορίνη”

Share

Από το Αρχείο Θηραϊκών Μελετών, Συλλογή Δημήτρη Τσίτουρα, κυκλοφόρησε πρόσφατα η εμβληματική, αφιερωματική δίγλωσση (ελληνικά-αγγλικά) έκδοση με τίτλο “Σπύρος Μελετζής – Σαντορίνη”.

Πρόκειται για μια σημαντική βιβλιογραφική κατάθεση, καθώς διασώζει ένα φωτογραφικό υλικό για τη Σαντορίνη, του γνωστού -για την ιστορικότητα καταγραφής της Εθνικής Αντίστασης- φωτογράφου Σπύρου Μελετζή.

Στο αρχείο του Σπύρου Μελετζή που αξιοποιήθηκε, περιλαμβάνονταν φωτογραφίες γενικά για τη Σαντορίνη και την ανοικοδόμησή της, αλλά και για την ανασκαφή του Ακρωτηρίου, με χρονολογία 1970, με ανασκαφέα τον καθηγητή Σπύρο Μαρινάτο. Στις 320 σελίδες του βιβλίου φιλοξενούνται και φωτογραφίες του φυσικού περιβάλλοντος, με εκπληκτικές λεπτομέρειες των βράχων στην περιοχή της Βλυχάδας, που δημιουργήθηκαν -ως έργα τέχνης- από τα έντονα γεωλογικά γεγονότα, αλλά και τα κύματα της θάλασσας στη διαδρομή των αιώνων.

Σε όλες τις ενότητες του βιβλίου, ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τη μοναδική οπτική του Σπύρου Μελετζή, και κυρίως στις ανασκαφές, στο ορυχείο, στην ανοικοδόμηση, αλλά και στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα του νησιού. Αξίζει να σημειωθεί πως οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται στην έκδοση είναι τυπώματα του ίδιου του φωτογράφου, γι’ αυτό ο αναγνώστης θα παρατηρήσει τις διαφορετικές φωτοσκιάσεις και διαφορές στις φωτογραφίες, που διασώζουν τη “ματιέρα” του δημιουργού.

Η έκδοση είναι διαθέσιμη στο Atlantea eshop και μπορείτε να την παραγγείλετε εδώ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη